Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς δεσμεύθηκε για μια ακόμα φορά την Τετάρτη να μην χρησιμοποιήσει βία κατά των ειρηνικών διαδηλωτών και κάλεσε την αντιπολίτευση σε διάλογο μετά τις νέες συγκρούσεις αργά το βράδυ της Τρίτης μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας από τις οποίες τραυματίστηκαν δεκάδες άνθρωποι.

«Για να καταλήξουμε σε έναν συμβιβασμό καλώ την αντιπολίτευση να μην απορρίψει (τις συνομιλίες), να μην συνεχίσει στον δρόμο της αντιπαράθεσης και των τελεσιγράφων», αναφέρει ο Γιανουκόβιτς σε ανακοίνωσή του στην οποία δεσμεύεται ότι «δεν θα προσφύγω ποτέ στη βία εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών».

Νωρίτερα ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Βιτάλι Κλίτσκο είχε επισημάνει ότι ο ουκρανός πρόεδρος δεν ενδιαφέρεται για έναν συμβιβασμό.

«Με όσα έγιναν χθες βράδυ, ο Γιανουκόβιτς έκλεισε τον δρόμο προς οποιονδήποτε συμβιβασμό», δήλωσε ο Κλίτσκο σε συνέντευξη Τύπου.

«Είχαμε σχεδιάσει να συνομιλήσουμε με τον Γιανουκόβιτς. Καταλαβαίνουμε ότι ο Γιανουκόβιτς δεν επιθυμεί να μιλήσει με τον λαό και κατανοεί μόνο τη βία, την οποία χρησιμοποιεί εναντίον των διαδηλωτών», πρόσθεσε.