Με βασικό θέμα στην ατζέντα, τα ζητήματα που θα απασχολήσουν την ελληνική προεδρία της ΕΕ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την απερχόμενο πρόεδρο του συμβουλίου της ΕΕ και Πρόεδρο της Λιθουανίας Ντάλια Γκριμπαουσκάιτε.

Στη συνάντηση τέθηκαν θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος με τον Πρωθυπουργό Α. Σαμαρά να παρουσιάζει τις προτεραιότητες της χώρας μας για το επόμενο εξάμηνο, που, όπως είπε, είναι η ανάπτυξη, η απασχόληση και η συνοχή, η εμβάθυνση της τραπεζικής και δημοσιονομικής ένωσης, η αντιμετώπιση του ρεύματος των μεταναστών, και η εμβάθυνση της θαλάσσιας πολιτικής της Ένωσης.

Αναφερόμενος στα θέματα της ελληνικής οικονομίας, ο Πρωθυπουργός επεσήμανε την πρόοδο τόσο στη δημοσιονομική προσαρμογή όσο και στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. «Στη δημοσιονομική προσαρμογή έχουμε ήδη πιάσει τους στόχους και έχουμε προχωρήσει και παρά πέρα καθώς, ήδη από το 2013, θα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα» τόνισε ο κ. Σαμαράς χαρακτηρίζοντας τον προϋπολογισμό, που ψηφίστηκε το περασμένο Σάββατο από τη Βουλή, ως προϋπολογισμό ανάκαμψης και ελπίδας.

Ο κ. Σαμαράς έθεσε ως στόχο για το επόμενο εξάμηνο την ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής αλλά και της ασφάλειας στη Ευρώπη με εμβάθυνση και παράλληλη προώθηση των πολιτικών για την απασχόληση. Από την πλευρά της, η Λιθουανή Πρόεδρος εξήρε, όπως είπε, την πολιτική υπευθυνότητας της κυβέρνησης να κάνει ότι πρέπει για να ξεπεραστεί η κρίση συγχαίροντας παράλληλα και τον ελληνικό λαό για τις θυσίες του.

Μάλιστα η κα Γκριμπαουσκάιτε εξέφρασε την εκτίμηση ότι η χώρα μας θα μπορέσει να ανταποκριθεί στα καθήκοντα της προεδρίας, η οποία θα μπορέσει να συμβάλει στην ανάπτυξη της χώρας μας.

Στη συνάντηση του κ. Σαμαρά με την κα Γκριμπαουσκάιτε ήταν παρόντες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Βαγγέλης Βενιζέλος και ο υπουργός Οικονομικών Ι. Στουρνάρας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από