Συναντήσεις με τον επίτροπο Ολι Ρεν (την Πέμπτη) και ευρωβουλευτές που συμμετέχουν στην ειδική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την αξιολόγηση της τρόικας θα έχει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του την Τετάρτη και την Πέμπτη στο Στρασβούργο.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί με τους συνεισηγητές της Έκθεσης Αξιολόγησης για την τρόικα (Troika Inquiry Report), ευρωβουλευτές Ότμαρ Κάρας (ΕΛΚ) και Λιέμ Χοάνγκ Νγκοκ (ΕΣΚ).

Κατά τη συνάντηση με τον φινλανδό επίτροπο ο κ. Τσίπρας θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις προθέσεις των δανειστών, ενώ αναμένεται να επαναλάβει στον ευρωπαίο αξιωματούχο τη θέση του κόμματός του ότι το μνημόνιο έχει δημιουργήσει ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρεται στο Έθνος της Τετάρτης, η Κουμουνδούρου αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην Έκθεση Αξιολόγησης της τρόικα, ενώ θα προτείνει στους εισηγητές παράταση των εργασιών και διεύρυνση της Επιτροπής, ώστε να κληθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι και να διερευνηθούν σε βάθος οι συνθήκες υπό τις οποίες αποφασίστηκε το Μνημόνιο.