Οι ισχυροί βοριάδες έντασης 8-10 μποφόρ, οι πρόσκαιρες χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και νότιας χώρας, αλλά και σε πεδινές περιοχές (ενδεικτικό υψόμετρο 200 – 300 μέτρα), καθώς και η κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας κατά 6 έως 8 βαθμούς είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας που από χθες το βράδυ πλήττει τη χώρα μας και θα έχει διάρκεια τουλάχιστον έως την Παρασκευή.

Στην Αττική, σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 ώς 7 βαθμούς Κελσίου και στα ανατολικά και βόρεια θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.  Ακόμη πιο τσουχτερό κρύο προβλέπει η ΕΜΥ για τη Μακεδονία και τη Θράκη, αφού η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από -4 έως 9 βαθμούς, ενώ στη Δυτ. Μακεδονία η θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Χιόνια πάντως προβλέπουν για σήμερα οι μετεωρολόγοι και σε νότιες περιοχές. Στην Κρήτη μάλιστα, όπως επισημαίνουν, οι χιονοπτώσεις θα έχουν διάρκεια και είναι πιθανόν να είναι ισχυρές.  Υψηλότερες θερμοκρασίες (8-12 β. Κελσίου) αναμένονται στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, αλλά και στα νησιά του Ιονίου, τη Δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο (4-14 β. Κελσίου).

Για αύριο και την Παρασκευή η ΕΜΥ προβλέπει ότι παρά την εξασθένηση των ανέμων το κρύο θα παραμείνει τσουχτερό σε αρκετές περιοχές.