Την προτασή του για τη Νέα Λεωφόρο παρουσίασε την Τρίτη, το Παναθηναϊκό Κίνημα. Στην έδρα που ονειρεύονται οι «πράσινοι» το γήπεδο της Λεωφόρου θα κάνει στροφή 90 μοιρών (όπως έγινε με το Σαν Μαμές, την έδρα της Μπιλμπάο).

Θα κατεδαφιστούν το σχολείο στην οδό Τσόχα και τα ανοιχτά γήπεδα και θα μετεγκατασταθούν στα προσφυγικά. Θα έχει χωρητικότητα 44.000 θέσεων με 42 σουίτες και 1000 θέσεις πάρκινγκ καθημερινής λειτουργίας.

Παράλληλα θα γίνει βύθιση του γηπέδου κατά 8,5 μέτρα, ενώ το κόστος κατασκευής στα 75 εκατ. ευρώ συν 30% οι απολλοτριώσεις. Τα ετήσια κέρδη υπολογίζονται κοντά στα 30 εκατ. ευρώ. Στην παρουσίαση δεν έδωσε το παρών ο Γιάννης Αλαφούζος...

Ο πρόεδρος του ΠΑΝ.ΚΙ Θεόδωρος Μαραγκουδάκης τόνισε: «Το υπάρχον γήπεδο της Λεωφόρου δεν μπορεί να καλύψει τις σύγχρονες απαιτήσεις. Σήμερα παρεμβαίνουμε για να μετατρέψουμε το ρυάκι αισιοδοξίας σε ποτάμι. Η πρόταση προβλέπει δημιουργία σύγχρονου γηπέδου με όλες τις σύγχρονες ανέσεις και θα στεγάζονται όλα τα τμήματα του συλλόγου. Θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Η πρότασή μας σέβεται το περιβάλλον που δεν θα επιβαρυνθεί, αλλά θα είναι παράδειγμα για τη λύση των προβλημάτων στους Αμπελόκηπους. Η πρότασή μας μπορεί να είναι ένα όνειρο αλλά δεν είναι ουτοπία, είναι ρεαλιστική και πραγματοποιήσιμη. Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας και με την είσοδό μας στο Δήμο Αθηναίων. Η ενότητα είναι ακατανίκητη γήπεδα. Ελπίζουμε ότι θα είμαστε πολύ σύντομα στις εξέδρες του νέου γηπέδου μας για να τραγουδήσουμε όλοι μαζί «είναι ένα χόρτο μαγικό».

Ο επικεφαλής της τεχνικής ομάδας Κίμωνας Βενέρης και μέλος του ΠΑΝ.ΚΙ τόνισε: «Αναλύοντας τα δεδομένα γύρω από το γήπεδο θεωρήσαμε ότι πρέπει να γίνει στρέψει του γηπέδου κατά 90ο. Η εύκολη λύση είναι να γίνει μεταφορά του γηπέδου σε έκταση 14 στρεμματων. Τα σχολεία θα πάνε στη θέση των προσφυγικών, καθώς είναι ιστορικά κτίρια. Η κίνηση στους γύρω δρόμους θα συνεχιστεί κανονικά. Το γήπεδο βρίσκεται μέσα στον αστικό ιστό. Σχεδιάστηκε με γνώμονα τον Παναθηναϊκό και πρέπει να είναι επιβλητικό και σύγχρονο. Ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα της Αθήνας. Τα χρώματα που χρησιμοποίηθηκαν είναι πράσινο και λευκό. Το γήπεδο θα είναι 44.000 θέσεων με 42 σουίτες, 1000 θέσεις πάρκινγκ, κλειστό γυμναστήριο 3.000 θέσεων και αίθουσες για όλα τα τμήματα του ερασιτέχνη. Αίθουσες για τα γραφεία του Ερασιτέχνη και της ΠΑΕ. Η μετάβαση από και προς το γήπεδο γίνεται κυρίως με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Η βασική πρόσβαση θα γίνεται από τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Η είσοδος εντός του γηπέδου γίνεται από 24 θύρες. Το γήπεδο αναπτύσσεται σε δύο διαζώματα και ο αγωνιστικός χώρος έχει βυθιστεί οκτώ μέτρα για να μην ξεπεράσουμε το επιτρεπτό όριο. Η κάθε θύρα χωρίζεται σε τρία τμήματα. Αποφεύγεται ο συνωστισμός. Θα υπάρχει πύργος τεσσάρων επιπέδων. Όσον αφορά τον τρόπο κατασκευής του γηπέδου θα μπορούσε να γίνει σαν το Σαν Μαμές της Μπιλμπάο. Θα μπορούσαμε να χτίζουμε τμηματικά το γήπεδο και στη συνέχεια να το ολοκληρώσουμε. Ήταν μία πολύ δύσκολη και απαιτητική χρονιά για να οπτικοποιήσουμε την ιδέα μας. Αφιερώνω στον κόσμο αυτό το σχέδιο που έχουμε το ίδιο όραμα μαζί του».

Οικονομικά στοιχεία δόθηκαν από τον Γιώργο Καρανάσο: «Το κόστος κατασκευής του γηπέδου υπολογίζεται γύρω στα 75.000.000. Ο τζίρος του γηπέδου θα ανέρχεται στα 30.000.000 τον χρόνο. Θα πρέπει να τονίσουμε ότι το έργο θα δημιουργήσει 2000 εργασίας κατά τη διάρκειά του και άλλες 2000 μετά το τέλος του. Αν συνυπολογίσουμε τη δημιουργία χώρων πρασίνου προς τον Λυκαβηττό, θα παρουσιάσουν άνοδο οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων. Εμείς έχουμε προτάσεις για τη χρηματοδότηση. Υπάρχει το ομολογιακό δάνειο. Ταιριάζει και με το τωρινό μοντέλο της ΠΑΕ. Θα μπορούσε επίσης να βρεθεί ένας επενδυτής με μία κατασκευαστική εταιρία. Καλύτερα να περάσουμε στην εικόνα... Η ιστορία γράφεται από τους παρόντες και τίποτα δεν είναι αδύνατο. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες κι αυτές που θα παρουσιαστούν. Η πρόταση είναι ανάλογη του μεγαλείου του Παναθηναϊκού. Έχουμε δίπλα μας τον κόσμο του Παναθηναϊκού και θα παλέψουμε με όλες τις δυνάμεις μας για να τα καταφέρουμε. Η βούληση των πολιτών και οπαδών του Παναθηναϊκού πρέπει να γίνει σεβαστή. Πρέπει οι πολιτικοί αυτής της χώρας να καταννοήσουν ότι είναι αντιπροσώποι και δεν μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν. Σύντομα θα παρουσιάσουμε τις προτάσεις μας για τις δημοτικές εκλογές και για τις ευρωεκλογές. Μετά από πολλά χρόνια ο Παναθηναϊκός είναι εννιαίος και αδιαίρετος. Ας αφήσουμε τη μιζέρια και την γκρίνια και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για το μεγαλείο του Παναθηναϊκού. Τα πλεονεκτήματα είναι. Η αναβάθμιση της περιοχής, η δημιουργία πάρκινγκ, η χρήση των φωτοβολταϊκών».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από