Επανακατάθεση για τρίτη φορά τροπολογίας για την αναστολή των πλειστηριασμών έκανε χθες η Δημοκρατική Αριστερά (στη φωτογραφία, ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης). Επειδή η ημερομηνία αναστολής των πλειστηριασμών λήγει, επειδή η κυβέρνηση δεν έχει αποσαφηνίσει τη στάση της και επειδή η τρόικα θέτει επιτακτικά το θέμα της άρσης της αναστολής των πλειστηριασμών, η ΔΗΜΑΡ αποφάσισε - όπως τονίζει - να καταθέσει εκ νέου την τροπολογία προτείνοντας να παραταθεί το διάστημα προστασίας για την κύρια κατοικία μέχρι το τέλος του 2015. Επίσης, με την ίδια τροπολογία δίνεται επαρκής χρόνος για τον σχεδιασμό - όπως αναφέρει - μιας ολοκληρωμένης νομοθετικής ρύθμισης που θα αντιμετωπίζει το ζήτημα της προστασίας των δανειοληπτών συνολικά και ρεαλιστικά.
Σύμφωνα με την πρόταση της ΔΗΜΑΡ, η προστασία κρίνεται απαραίτητο να επεκταθεί και στις περιπτώσεις όπου υπάρχουν οφειλές προς το Δημόσιο, δεδομένου ότι η οικονομική αδυναμία δεν περιορίζεται σε μια κατηγορία οφειλής αλλά σε όλες.
Η Δημοκρατική Αριστερά είχε καταθέσει την τροπολογία για πρώτη φορά στις 7 Ιουνίου του 2013, όμως ο αρμόδιος υπουργός την απέρριψε λέγοντας ότι «όταν έρθει η ώρα, δηλαδή στο τέλος του 2013, θα εξετάσουμε όπως και πέρσι το θέμα της παράτασης αναστολής».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από