Ανεπηρέαστες παραμένουν οι υπόλοιπες ειδικές άδειες που περιλαμβάνονται στον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα. Σε αυτήν την κατηγορία συγκαταλέγονται οι ειδικές άδειες σε περιπτώσεις γάμου ή θανάτου του/της συζύγου τους.

Σε ισχύ εξακολουθούν να είναι και οι άδειες άνευ αποδοχών που μπορεί να αιτηθεί κάποιος υπάλληλος.

Στην περίπτωση αυτή και εάν οι ανάγκες της υπηρεσίας το επιτρέπουν, ο υπάλληλος μπορεί να ζητήσει άδεια ενός μηνός τον χρόνο, ενώ έπειτα από τη σύμφωνη γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου ενδέχεται να λάβει και άδεια έως δύο ετών για σοβαρούς ιδιωτικούς λόγους. Ειδική άδεια υπάρχει και για όσους δημοσίους υπαλλήλους διαθέτουν συζύγους που υπηρετούν σε εξωτερικές υπηρεσίες του Δημοσίου (π.χ. φορείς της ΕΕ ή διεθνείς οργανισμοί). Γι’ αυτούς ορίζεται δυνατότητα λήψης άδειας άνευ αποδοχών έως και έξι έτη.

Αδειες λίγων ημερών δικαιούνται και υπάλληλοι σε περίπτωση συμμετοχής τους σε συνέδρια, σεμινάρια εντός ή εκτός Ελλάδος, καθώς και για συμμετοχή σε διαγωνισμούς της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης. Σημειώνεται ότι όλες αυτές οι άδειες είναι ανεξάρτητες από το δικαίωμα κανονικής άδειας, που προβλέπεται όπως για όλους τους εργαζόμενους και στο Δημόσιο.