Εκατοντάδες εικόνες που περιγράφουν σκηνικά στρατιωτικών γυμνασίων και παραστρατιωτικών πρακτικών με πρωταγωνιστές βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Οι εικόνες αποτελούν μέρος της δικογραφίας για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης και μεταξύ άλλων εμφανίζουν τον εκπρόσωπο Τύπου της ΧΑ, Ηλία Κασιδιάρη να ασκείται με όπλα, μόνος αλλά και μαζί με άλλους χρυσαυγίτες.

Στο μεταξύ σάλο έχουν προκαλέσει βίντεο που ανήρτησαν και tanea.gr με τον αρχηγό της οργάνωσης Νίκο Μιχαλολιάκο να χαιρετάει ναζιστικά σε τελετή υποδοχής νέων μελών της ΧΑ καθώς και φωτογραφίες από εκδήλωση με τους παριστάμενους να φορούν κουκούλες α λα Κου Κλουξ Κλαν.

O χρυσαυγίτης βουλευτής Ηλίας Παναγιώταρος απέδωσε τα περιστατικά σε… αποκριάτικο πάρτι της Χρυσής Αυγής!

«Σχετικά με τα συγκλονιστικά ενός εισαγωγικών ντοκουμέντα που και πάλι εντός εισαγωγικών καίνε τη Χρυσή Αυγή από πότε ποινικοποιούνται αποκριάτικα πάρτι και ασκήσεις γυμναστικής. Όσο για τον χαιρετισμό που αποδίδεται ως ναζιστικός, δεν είναι ναζιστικός, δεν είναι ο επίσημος της Χρυσής Αυγής και είναι και ο χαιρετισμός που το 1940 ο ελληνικός στρατός χρησιμοποιούσε όταν αντιμετώπιζε τους Ιταλούς και τους Γερμανούς στα βουνά της Ηπείρου και της Μακεδονίας», ισχυρίστηκε ο Ηλ. Παναγιώταρος.

Δηλώσεις για τις νέες αποκαλύψεις έκανε και ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος αναφερόμενος στις φωτογραφίες που τον εμφανίζουν να κρατάει ένα καλάσνικοφ νέου τύπου, είπε πως «δεν πρέπει να ποινικοποιείται η γυμναστική» και πως εάν δεν γυμνάζεται τότε θα γίνει «παχύσαρκος»!

Στοιχεία που συνδέουν τον Μιχαλολιάκο με τον Πατέλη

Ο κλοιός ωστόσο φαίνεται να σφίγγει γύρω από την Χρυσή Αυγή. Οπως έγινε γνωστό το βράδυ της Τρίτης, στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του Νίκου Μιχαλολιάκου, η Αντιτρομοκρατική εντόπισε φωτογραφίες του Γιώργου Πατέλη, του αποκαλούμενου «πυρηνάρχη» της Νίκαιας και προφυλακισμένου για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Οι εικόνες βρίσκονται στα χέρια των ανακριτριών της υπόθεσης. Το εύρημα θεωρείται εξαιρετικά σημαντικό και αξιοποιήσιμο από τις δικαστικές λειτουργούς καθώς ο Πατέλης θεωρείται κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση της δολοφονίας του 34ρονου μουσικού από τον Γιώργο Ρουπακιά.

Οι επίμαχες φωτογραφίες φαίνεται να αποδεικνύουν την σχέση του Μιχαλολιάκου με τον Πατέλη που κινητοποίησε τα τάγματα εφόδου το μοιραίο βράδυ λίγο προτού πέσει νεκρός ο Φύσσας.

Ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος στην απολογία του είχε αρνηθεί ότι είχε σχέση με τον Πατέλη, παρόλο που υπήρχαν καταγεγραμμένες δεκάδες κλήσεις από τηλέφωνα που ανήκουν στον κ. Μιχαλολιάκο προς το σπίτι του Πατέλη.