Ο Ολυμπιακός αξίζει την πρόκριση στη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ σύμφωνα με την πορεία που έχει κάνει στα ματς του 3ου ομίλου, τόνισε ο Μίτσελ Γκονζάλεθ στη συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας, ένα 24ωρο πριν από τον «τελικό» με την Αντερλεχτ.

Ο τεχνικός των Ερυθρολεύκων δεν είχε άγχος, ήταν ήρεμος, παραμονή του αγώνα, και έδωσε σύνθημα νίκης για το κρίσιμο ματς με την Αντερλεχτ, στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ την Τρίτη βράδυ στο «Γ. Καραϊσκάκης».

«Θέλουμε να κερδίσουμε. Η πορεία μας δίνει ότι αξίζουμε την πρόκριση. Οι ποδοσφαιριστές έχουν κάνει πολύ σκληρή δουλειά. Αν έχετε αμφιβολία να κάνετε μια βόλτα έξω. Ο κόσμος του Ολυμπιακού θέλει πάρα πολύ την πρόκριση. Αν θυμηθούμε την κλήρωση και μας έλεγαν ότι την τελευταία αγωνιστική στο ματς στην έδρα μας με την Αντερλεχτ θα κριθεί η πρόκριση θα το θέλαμε πάρα πολύ.Τώρα μας παρουσιάζεται η ευκαιρία για να πάρουμε τη νίκη και να προχωρήσουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ», τόνισε ο Μίτσελ.

Ο ισπανός κόουτς πιστεύει ότι παίκτες του θα λάμψουν την Τρίτη το βράδυ στο Φάληρο: «Μην ξεχνάτε ότι στο Βέλγιο στο πρώτο ημίχρονο, ήμασταν καλύτεροι. Με τον Ρομπέρτο να κάνει καλή εμφάνιση αλλά και τον Μήτρογλου να είναι το αστέρι εκείνης της βραδιάς. Υπάρχουν πράγματα που έχουμε να διορθώσουμε, αλλά δεν θα μας ενοχλούσε να επαναληφθεί το ίδιο.Πιστεύουμε πως όλοι οι παίκτες που θα αγωνιστούν θα λάμψουν σαν αστέρια. Αυτό που θέλουμε όμως είναι να λάμψει συνολικά ο Ολυμπιακός. Επίσης δεν ξέρω αν θα παίξει ο Σαβιόλα. Νομίζω δεν σας έχω αποκαλύψει κάτι τέτοιο».

Ποιο θα είναι το κλειδί του αγώνα; Ο Μίτσελ είπε: « Η μία ομάδα γνωρίζει την άλλη. Το κλειδί του αγώνα είναι να δείξουμε μεγάλη θέληση για το αποτέλεσμα. Να έχουμε καρδιά και να καταθέσουμε τη ψυχή μας».

Σε ερώτηση αν περιμένει δώρο από την Αντερλεχτ ή την Παρί στο άλλο ματς του ομίλου με την Μπενφίκα, ο τεχνικός του Ολυμπιακού υποστήριξε:« Δεν περιμένω κανένα δώρο. Ούτε από την Αντερλεχτ, ούτε από την Παρί. Περιμένω δώρο το βράδυ παραμονή Χριστουγέννων. Η Αντερλεχτ είναι μεγάλος σύλλογος. Δεν ήρθε για βόλτα στην Αθήνα. Η Παρί και ο Ολυμπιακός αξίζουν την πρόκριση. Θέλουμε να βγάλουμε τη μέγιστη ένταση στον αγωνιστικό χώρο. Πρέπει να αγωνιστούμε για 90 λεπτά. Δεν γίνεται να ξεκινήσουμε το ματς κερδίζοντας. Αυτό που χρειάζεται να κάνουμε, είναι με δύναμη και θέληση να πράξουμε στο χορτάρι όσα έχουμε σχεδιάσει. Στόχος μας φυσικά οι τρεις βαθμοί και τίποτε άλλο. Αν έρθει η πρόκριση θα έρθει γιατί το αξίζουν πραγματικά οι ποδοσφαιριστές μας».

Τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού εκπροσώπησε στη συνέντευξη Τύπου ο Αβραάμ Παπαδόπουλος. Ο αρχηγός των Ερυθρολεύκων μίλησε για την πρόκληση που παρουσιάζεται στην ομάδα του: « Είναι τεράστια πρόσκληση για εμάς τους ποδοσφαιριστές και το σύλλογο. Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Θέλουμε να συνδυάσουμε την πρόκριση με ένα ένα καλό παιχνίδι. Η φανέλα του Ολυμπιακού αποτελεί μεγάλο κίνητρο . Δόξα τω Θεώ είμαι καλά. Το ματς θα κριθεί στη θέληση και στο πάθος δείξει η κάθε ομάδα στο τερέν. Εχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα μας. Το σημαντικότερο είναι η ουσία που είναι η νίκη. Η Αντρερχετ είναι πολύ καλή ομάδα. Ιδιαίτερα στο επιθετικό κομμάτι. Θα παίξει χωρίς άγχος. Οι Μήτρογλου, Μανιάτης είναι δύο σημαντικοί ποδοσφαιριστές. Πιστεύω ότι οι παίκτες που θα αγωνιστούν στις θέσεις τους θα τους αντικαταστήσουν επάξια. Οποιοι ποδοσφαιριστές θα παίξουν σ΄ αυτό το ματς πιστεύω ότι θα καταθέσουν τη ψυχή τους».

Στο Γ. Καραϊσκάκης θα βρεθούν την Τρίτη το βράδυ εκπρόσωποι των Ιντερ, Βόλφσμπουργκ. Από το γερμανικό σύλλογο θα είναι ο επικεφαλής του τμήματος σκάοουτινγκ, Ούλριχ Μορ. Θα παρακολουθήσουν το ματς Ολυμπιακού- Αντερλεχτ και θα κρατήσουν σημειώσεις για τους δύο διεθνείς στόπερ των Ερυθρολεύκων Κώστα Μανωλά και Δημήτρη Σιόβα.

Εξάλλου στο φαληρικό γήπεδο αναμένεται να βρεθεί και ο ατζέντης του Ρομπέρτο, Ζόρζε Μέντες, ο οποίος θα έχει συζητήσεις με τη διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός και για τον πελάτη του, τον Πορτογάλο Πελέ του Εργοτέλη.