Την αντίθεσή του στις επιχειρούμενες αλλαγές, από τον υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδης, στον τομέα της Ψυχικής Υγείας διατυπώνει, με ανακοίνωσή του ο Τομέας Υγείας του ΠΑΣΟΚ.

Όπως τονίζεται στα ψυχιατρικά νοσοκομεία, τα οποία επιχειρείται να καταργηθούν «απευθύνεται η πιο ευπαθής ομάδα του πληθυσμού, οι ψυχικά πάσχοντες που ραγδαία αυξάνονται λόγω της οικονομικής κρίσης».

Το ΠΑΣΟΚ καλεί και σε αυτή την περίπτωση τον υπουργό «να προχωρήσει άμεσα σε διάλογο με τις διοικήσεις και το προσωπικό στα ψυχιατρικά νοσοκομεία- καθώς και με τους φορείς των συγγενών ψυχικά πασχόντων ασθενών- ώστε να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση και να διασφαλισθεί η σωστή παροχή υπηρεσιών και η προοπτική επανένταξης στην κοινωνία για τους ψυχικά πάσχοντες».

Και προσθέτει ότι «οι εξαγγελίες του υπουργείου Υγείας κάθε άλλο παρά δημιουργούν βεβαιότητα για την υλοποίηση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης. Αντίθετα οδηγούν σε ανασφάλεια τους εργαζόμενους στο χώρο, μιας και ποτέ δεν πραγματοποιήθηκε ο σχετικός διάλογος.

»Το δημόσιο σύστημα ψυχικής υγείας στηρίζεται κατά 80% στα ψυχιατρικά νοσοκομεία και στο υπόλοιπο 20% από τους ψυχιατρικούς τομείς των γενικών νοσοκομείων. Απαιτείται να δημιουργηθούν νέοι ψυχιατρικοί τομείς στα γενικά νοσοκομεία.

»Σήμερα όμως επιχειρείται η κατάργηση των ψυχιατρικών νοσοκομείων χωρίς να δημιουργούνται αντίστοιχες υπηρεσίες στα γενικά νοσοκομεία».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από