Αγγίζουν τους 400 οι νεκροί από τις βιαιότητες που σημειώθηκαν τις τελευταίες τρεις ημέρες στο Μπανγκί της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, όπως δήλωσε ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς.

Συγκεκριμένα, καταμετρήθηκαν 394 νεκροί.

Ο γάλλος ΥΠΕΞ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό France 3, είπε ότι η κατάσταση στο Μπανγκί είναι ήρεμη αν και σημειώνονται ακόμα βιαιότητες σε κάποιες περιοχές.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στη χώρα ήδη διεξάγονται επιχειρήσεις και αναμένεται η έναρξη της επιχείρησης του αφοπλισμού των (πρώην ανταρτών) Σελέκα.

Στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία έχουν αναπτυχθεί 1.600 γάλλοι στρατιώτες, οι οποίοι βάσει εντολής του ΟΗΕ, θα βοηθήσουν την αφρικανική δύναμη που βρίσκεται στη χώρα αυτή να αποκαταστήσει την ασφάλεια.

Ο ρόλος μας είναι σαφής, είπε και διευκρίνισε ότι η διαταγή είναι να αφοπλίσουν και να περιορίσουν τους αντάρτες από κοινού με την αφρικανική δύναμη.

Στο μεταξύ, ο γαλλικός στρατός παράλληλα με την ανάπτυξή του στο Μπανγκί άρχισε χθες να λαμβάνει θέσεις στη βορειοδυτική χώρα, όπου από τον Σεπτέμβριο σημειώνονται συχνά διαθρησκευτικές συγκρούσεις.