Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός με πέναλτι του Τσόρι Ντομίνγκες(74΄) και σουτ του Ολαϊταν (90΄) λύγισε τον σκληροτράχηλο Αστέρα Τρίπολης με 2-0 το βράδυ του Σαββάτου στο Γ. Καραϊσκάκης και κατέρριψε το…στοιχειωμένο ρεκόρ της ομάδας του Μπούκοβι από την περίοδο 1966-1967 σε ότι αφορά το καλύτερο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Μίτσελ έκανε νέο ρεκόρ με 13 νίκες και μία ισοπαλία(το προηγούμενο ήταν 12 νίκες μία ισοπαλία), πηγαίνει ολοταχώς για την κατάκτηση του τίτλου και με καλή ψυχολογία θα αντιμετωπίσει την ερχόμενη Τρίτη την Αντερλεχτ στον «τελικό» των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι Ερυθρόλευκοι δυσκολεύτηκαν απέναντι στους Αρκάδες οι οποίοι έδωσαν μεγάλη βαρύτητα στην άμυνα τους.

Η πλάστιγγα της νίκης έγειρε υπέρ του Ολυμπιακού, όταν μπήκαν στον αγώνα ο Βλάντιμιρ Βάις. Ο σλοβάκος διεθνής εξτρέμ κέρδισε το πέναλτι, είχε σουτ στο δοκάρι (89΄) και ήταν πρωταγωνιστής στο δεύτερο γκολ. Ο Βάις πήρε πάσα από τον Ντομίνγκες και με σλάλομ βρέθηκε σε πλάγια θέση μέσα στην περιοχή του Αστέρα. Πραγματοποίησε σουτ, ο Ερνάντες απέκρουσε ασθενώς και ο Ολαϊτάν που καραδοκούσε με σουτ έγραψε το τελικό 2-0 (90΄).

Ο Μίτσελ χωρίς να έχει στη διάθεση του τον πρώτο σκόρερ Κώστα Μήτρογλου (τραυματίας) και τον Χαβιέρ Σαβιόλα (προτίμησε να τον ξεκουράσει), χρησιμοποίησε στην κορυφή της επίθεσης τον Σέποβιτς. Ο σέρβος φορ ήταν καλά μπλοκαρισμένος από τους στόπερ Ζησόπουλο, Γκόϊαν και δεν μπόρεσε να βοηθήσει στην επίθεση.

Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο της αγώνα, ωστόσο στο βρήκε απέναντι του μία ομάδα που έπαιξε κατενάτσιο. Οι φιλοξενούμενοι με διπλή ζώνη άμυνας προσπάθησαν να κλείσουν τους διαδρόμους στους Ερυθρόλευκους και τα κατάφεραν μέχρι το 74΄.

Η ομάδα του Μίτσελ προσπάθησε κυρίως με τον Ντομίνγκες να απειλήσει την εστία του Ερνάντες στο α΄ ημίχρονο, όμως ο γκολκίπερ του Αστέρα κράτησε ανέπαφη την εστία του. Ο Αστέρας έπαιξε με το σύστημα των αντεπιθέσεων

και απείλησε με τους Καράσκο (28΄), Ουσέρο (31΄).

Ο Ολυμπιακός δημιούργησε ευκαιρίες με τους Ντομίνγκες(13΄, 22΄, 44΄), Φουστέρ (32΄, 50΄).

Στο 74΄ ο Ζησόπουλος μαρκάρισε τον Βάις και ο Αθηναίος διαιτητής Χαράλαμπος Καλογερόπουλος έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Ντομίνγκες σούταρε στη γωνία και παρά την προσπάθεια του Ερνάντες ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο σκορ (1-0). Στα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στο τερέν, στάθηκαν άτυχοι στη φάση του 89΄ , όταν η μπάλα βρήκε το κάθετο δοκάρι από το σουτ του Βάις και στο 90΄ ο Μαικλ Ολαϊτάν έβαλε τον επίλογο στο ματς, στέλνοντας μήνυμα στον Μίτσελ για τη θέση του σέντερ φορ ενόψει του αγώνα με την Αντερλεχτ στο Γ. Καραϊσκάκης την τελευταία αγωνιστική (6η) των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Με κίτρινη κάρτα παρατηρήθηκαν οι : Παπαδόπουλος, Παπάζογλου, Εντό, Καράσκο, Μουνάφο, Ζησόπουλος, Μπακασέτας, Γκόϊαν, Κοντοές.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Τόρες (46΄ Παπάζογλου), Παπαδόπουλος, Σιόβας, Χολέβας, Σάμαρης, Μασάντο, Κάμπελ, Φουστέρ (60΄ Βάις), Ντομίνγκες, Σέποβιτς (69΄ Ολαϊτάν).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Ερνάντες, Λούι, Γκόϊαν, Ζησόπουλος, Κοντοές, Ουσέρο, Μουνάφο, Ναβάρο (87΄ Ουρτάδο), Χουάνμα (70΄ Μπακασέτας), Εντό (80΄ Κάφα), Καράσκο.