Τεταμένο είναι το κλίμα στο εσωτερικό της ΝΔ, λίγες ώρες πριν από την ψηφοφορία επί του προϋπολογισμού τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Η ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα κάλεσε ουσιαστικά με ανακοίνωση της τους βουλευτές της ΝΔ να… ρίξουν την κυβέρνηση, καταψηφίζοντας τον προϋπολογισμό, ενώ το βράδυ της Πέμπτης τα κεντρικά γραφεία του κόμματος μετατράπηκαν σε…«αρένα», καθώς ιατροί που ιδεολογικά κινούνται στομ χώρο της ΝΔ επιτέθηκαν στον υπουργό Υγείας Αδωνη Γεωργιάδη με βαρύτατους χαρακτηρισμούς.

Με την ανακοίνωσή της η συνδικαλιστική παράταξη της ΝΔ, που έχει τίτλο «Το δημοσιονομικό πλεόνασμα δεν πρέπει να βασίζεται σε κοινωνικά συντρίμμια και οικονομικά ερείπια», αναφέρεται σε έναν προϋπολογισμό που για τέταρτη συνεχή χρονιά «είναι αποκλειστικό “απότοκο” των επαχθών δεσμεύσεων ακραίας και μονοδιάστατης λιτότητας που έχει αναλάβει η χώρα μας στο πλαίσιο των Δανειακών Συμβάσεων».

Η ΔΑΚΕ με μια μακροσκελή ανακοίνωση – που είναι άκρως πιο επιθετική από πολλές ανακοινώσεις της αντιπολίτευσης -ασκεί δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και στην ακολουθούμενη οικονομική πολιτική.

Οι «γαλάζιοι» συνδικαλιστές, αφού σημειώνουν «επιτέλους, φθάνει πια. Όχι άλλο… ‘‘κάρβουνο’’», ζητάνε δημόσια από τους συνδικαλιστές να ρίξουν την κυβέρνηση, με την επισήμανση: «Σ’ αυτό το κοινωνικό ολοκαύτωμα κανείς δεν μπορεί και δεν δικαιούται να μένει απαθής, πολλών δε μάλλον εσείς που είστε οι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού».

Ενταση στη Συγγρού

Μεγάλη ένταση καταγράφηκε και το βράδυ της Πέμπτης στα γραφεία της ΝΔ επί της Λεωφ. Συγγρού, κατά την πεντάωρη συνάντηση του Αδ. Γεωργιάδη με τους ιατρούς που πρόσκεινται στη ΝΔ.

Οι «γαλάζιοι» ιατροί του ΕΟΠΠΥ τον υποδέχθηκαν με τη φράση «ντροπή» και η ατμόσφαιρα ήταν ηλεκτρισμένη. Οι στιγμές έντασης ήταν αρκετές και παρά την προσπάθειά του ο κ. Γεωργιάδης δεν κατάφερε να τους πείσει. Ακούστηκαν βαρύτατοι χαρακτηρισμοί και κάποια στιγμή η αίθουσα πήγε να μετατραπεί σε…«ρίνγκ» και η σύσκεψη έληξε, καθώς αποχώρησαν αρκετοί ιατροί.