Οταν ο Τσάβι ήταν μικρός, η νύχτα τον έβρισκε στους δρόμους της γειτονιάς του όπου για πολλές ώρες κλωτσούσε μία μπάλα προσπαθώντας να βελτιώσει την τεχνική του, η οποία αργότερα τον βοήθησε να ηγηθεί της Μπαρτσελόνα και της Εθνικής Ισπανίας.

Οι νεαροί ισπανοί που ονειρεύονται να ακολουθήσουν το ίδιο μονοπάτι με τον «στρατηγό» θα  κινδυνεύουν στο εξής να πληρώνουν πρόστιμο, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου που προωθείται προς ψήφιση στην ισπανική Βουλή. Πρόκειται για τον Νόμο για την Ασφάλεια των Πολιτών, ο οποίος προβλέπει την απαγόρευση αγώνων ή άλλων αθλητικών δραστηριοτήτων σε περιοχές που δεν είναι σχεδιασμένες να φιλοξενούν αθλητικά γεγονότα και το πρόστιμο που θα επιβάλλεται θα κυμαίνεται μεταξύ 100 και 1.000 ευρώ.

Το νομοσχέδιο θεωρείται βέβαιο ότι θα περάσει από την ισπανική Βουλή, καθώς υποστηρίζεται από το κυβερνών κεντροδεξιό Λαϊκό Κόμμα.

Η Πλάθα ντελ Προγκρέσο είναι η πλατεία της πόλης Τεράσα, κοντά στη Βαρκελώνη, στην οποία γεννήθηκε ο έρωτας του Τσάβι για την μπάλα.

Τώρα είναι γεμάτη σήματα που ενημερώνουν ότι απαγορεύεται το ποδόσφαιρο.

«Την έκαναν πολύ όμορφη, πολύ μοντέρνα, αλλά για τα παιδιά είναι χάλια γιατί δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να παίξουν εδώ ποδόσφαιρο», λέει ο Τσάβι.