Αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο αναμένεται να λάβουν στις συνελεύσεις τους σήμερα, Πέμπτη, οι διοικητικοί υπάλληλοι των δύο ιδρυμάτων. Οι συνελεύσεις πραγματοποιούνται στον απόηχο της άκαρπης συνάντησης που είχαν με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο αλλά και της παραπομπής του πρύτανη του ΕΠΚΑ Θεοδόση Πελεγρίνη στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, παρά την περί του αντιθέτου ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο αποφάσισαν να απεργήσουν ώς και την Παρασκευή.

Η συνάντηση της Τετάρτης

Στη συνάντηση της Τετάρτης, ο υπουργός Παιδείας επανέλαβε στους διοικητικούς υπαλλήλους ότι δεν θα χάσουν τις δουλειές τους καθώς με την κινητικότητα θα εξασφαλίσουν άλλες θέσεις στις πανεπιστημιακές δομές. Ωστόσο, οι εκπρόσωποι της ομοσπονδίας, όπως ανέφεραν δεν έλαβαν από τον υπουργό τις εγγυήσεις που ζήτησαν.

Όσον αφορά στο ζήτημα της πειθαρχικής δίωξης του Θεοδόση Πελεγρίνη, ο Κων.Αρβανιτόπουλος υποστήριξε πως ο πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών «σε αντίθεση με τους επτά πρυτάνεις των άλλων Πανεπιστημίων, που επηρεάστηκαν από τη διαθεσιμότητα, με την απραξία του κράτησε και κρατά το ίδρυμα κλειστό».

«Τον παρέπεμψα στο Πειθαρχικό Συμβούλιο για τους λόγους που κατανοεί ο κάθε Έλληνας και η κάθε Ελληνίδα και τους οποίους ο ίδιος φρόντισε να αναδείξει σήμερα, πλαισιωμένος από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ» πρόσθεσε ο κ. Αρβανιτόπουλος, καλώντας τους καθηγητές και τους διοικητικούς υπαλλήλους του ΕΚΠΑ να ανοίξουν το Πανεπιστήμιο για να μην χαθεί το εξάμηνο.

«Το Δημόσιο Πανεπιστήμιο υπάρχει χάριν των φοιτητών του και λειτουργεί για να υπηρετεί την προοπτική της ελληνικής κοινωνίας» κατέληξε ο υπουργός Παιδείας.

Κατά του Θ.Πελεγρίνη στράφηκε την Τετάρτη και το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σε ανακοίνωσή του προς την ακαδημαϊκή κοινότητα του ΕΚΠΑ την οποία υπογράφει ο πρόεδρος του Συμβουλίου, καθηγητής Δημήτρης Μπερτσιμάς, επιτίθεται στον κ. Πελεγρίνη αφενός για τη στάση του απέναντι στην απεργία των διοικητικών υπαλλήλων του Καποδιστριακού αλλά και για τη στάση απέναντι στο Συμβούλιο, κυρίως όμως για τη διαχείριση των οικονομικών του ιδρύματος.

Στήριξη στον πρύτανη του ΕΚΠΑ εκφράζει σε ψήφισμά της η Σύγκλητος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Η Σύγκλητος του Γ.Π.Α., λαμβάνοντας υπόψη και τις προτάσεις των Προέδρων των Συλλόγων ΔΕΠ, ΕΕΔΙΠ και Διοικητικού Προσωπικού του Γ.Π.Α., εκφράζει την έντονη δυσφορία της για την πρωτοφανή πειθαρχική δίωξη του εν ενεργεία εκλεγμένου Πρύτανη του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και θεωρεί ότι για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο ΕΚΠΑ δεν ευθύνεται ο Πρύτανης, αποστολή του οποίου δεν είναι η καταστολή απεργιακών κινητοποιήσεων».

Παράλληλα η Σύγκλητος του Γ.Π.Α. θεωρεί ότι «η διακοπή του διαλόγου του Υπουργείου με τους απεργούς Διοικητικούς Υπαλλήλους δεν συνεισφέρει στην επίλυση του προβλήματος».