Την εκτίμηση ότι ο υπουργός Παιδείας δυναμιτίζει την κατάσταση που επικρατεί στα ΑΕΙ με την απόφασή του να παραπεμφθεί στο πειθαρχικό συμβούλιο ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θεοδόσης Πελεγρίνης, παρά τις περί του αντιθέτου εισηγήσεις της Συγκλήτου του Ιδρύματος και των πρυτάνεων των ΑΕΙ, εξέφρασε την Πέμπτη ο προεδρεύων της Συνόδου των πρυτάνεων Γιάννης Μυλόπουλος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Γιάννης Μυλόπουλος υποστήριξε πως ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θεοδόσης Πελεγρίνης «δεν φέρει ευθύνη για το γεγονός ότι παραμένει κλειστό το Πανεπιστήμιο» και προσέθεσε ότι η παραπομπή του στο πειθαρχικό «δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή» από την ακαδημαϊκή κοινότητα.

«Συζητούσαμε. Είχαμε φθάσε σε ένα καλό σημείο με τον υπουργό. Αλλά όπως φαίνεται ο υπουργό θέλει την ένταση. Εκείνος φέρει όλη την ευθύνη για την κατάσταση που διαμορφώνεται» δήλωσε ο Γιάννης Μυλόπουλος.

Ο ίδιος χαρακτήρισε πρωτοφανή στα χρονικά και αδιανόητη την άσκηση πειθαρχικής δίωξης εναντίον του Θεοδ. Πελεγρίνη.

Παράλληλα, απάντησε στον πρωθυπουργό Αντ.Σαμαρά, ο οποίος μίλησε για κατεστημένα, λέγοντας: «Να κοιτάξει στον καθρέφτη του ο πρωθυπουργός για τα κατεστημένα. Γιατί δεν ανταποκρίνεται στις εκκλήσεις της Συνόδου των πρυτάνεων για διάλογο;»

Επιπλέον, ο κ. Μυλόπουλος αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα πανεπιστημιακά Ιδρύματα στη Θεσσαλονίκη, φέρνοντας ως παράδειγμα το πρόβλημα της θέρμανσης τόσο στο ΑΠΘ όσο και στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, όπου οι φοιτητές κάνουν μάθημα χωρίς θέρμανση με -3 βαθμούς Κελσίου.

Ειδικότερα, στο ΑΠΘ δεν υπάρχει θερμαστής, καθώς οι αρμόδιοι διοικητικοί υπάλληλοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης ο διαγωνισμός για την προμήθεια πετρελαίου κηρύχθηκε άγονος και τα αποθέματα πετρελαίου έχουν τελειώσει.