Την άποψη ότι οι κινήσεις της Πρωτοβουλίας των 58 για έναν ενιαίο πολιτικό φορέα της Κεντροαριστεράς δεν συμβαδίζουν με τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας εξέφρασε την Τετάρτη ο πρώην υπουργός Γιώργος Φλωρίδης ο οποίος πάντως τόνισε ότι η δημιουργία κάτι καινούργιου στον κεντρικό πολιτικό χώρο της χώρας είναι απαραίτητη για να αποκτήσει η χώρα ευστάθεια.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 o Γιώργος Φλωρίδης είπε: «Αν είναι να φτιαχτεί κάτι καινούργιο, πρέπει να φτιαχτεί για τη χώρα και όχι για την τακτοποίηση κάποιων, εμού συμπεριλαμβανομένου. Επομένως, η δημιουργία του καινούργιου στον κεντρικό πολιτικό χώρο της χώρας είναι απαραίτητη, για να αποκτήσει η χώρα ευστάθεια. Διότι το πολιτικό εκκρεμές αυτή τη στιγμή κινείται στα άκρα. Άρα λοιπόν χρειαζόμαστε την ευστάθεια μέσα από το πολιτικό κέντρο, χωρίς την κλασική του έννοια. Αυτό δεν μπορεί να προκύψει μέσα από το παλιό και το φθαρμένο».

Ο ίδιος σχολίασε ότι η Πρωτοβουλία των 58 ναι μεν έχει αγνά και καθαρά κίνητρα αλλά έρχεται σε «ευθεία σύγκρουση» όπως είπε, «με το αίτημα της κοινωνίας».

«Οι 58 – τουλάχιστον όσους ανθρώπους ξέρω από εκεί – είναι επιτυχημένοι άνθρωποι. Δηλαδή, ό,τι έκαναν στη ζωή τους το έκαναν καλά. Και πήραν μια πρωτοβουλία με κίνητρα αγνά, καθαρά. Θέλουν να ταράξουν το τέλμα και τη φοβερή πολυδιάσπαση στο χώρο της Κεντροαριστεράς, αν και σπεύδω να πω ότι αυτός ο όρος με ενοχλεί. Ποιο είναι το πρόβλημα σε αυτή την πρωτοβουλία των 58; Οτι το περιεχόμενο της πρόσκλησης είναι σε ευθεία σύγκρουση με το αίτημα της κοινωνίας. Δηλαδή, λένε οι 58 ότι μέσα από τα δύο παλιά σχήματα που πρέπει να ενωθούν, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, και ό,τι άλλο υπάρχει, διατηρώντας την κομματική τους δομή και στόχος είναι να πάνε να κάνουν μια εκλογική σύμπραξη, μπας και ξεγελάσουν κανέναν ψηφοφόρο. Δεν το λένε έτσι, αλλά η "Ελιά" που πάει να δημιουργηθεί δεν συμβαδίζει με τις ανάγκες της κοινωνίας, που είναι να δημιουργηθεί το καινούργιο με τις προϋποθέσεις που συζητήσαμε νωρίτερα. Άρα, η πρότασή τους έχει πολιτικό κενό» σημείωσε ο Γιώργος Φλωρίδης.

Ο πρώην υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ανταποκριθεί θετικά στο κάλεσμα της Πρωτοβουλίας των 58: «Δεν θα πάω, για το λόγο που μόλις είπα. Δεν θέλω να συμμετέχω στην εκπομπή θολών μηνυμάτων».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από