Ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταψηφίσει τον νέο φόρο ακινήτων καθώς και το σχέδιο νόμου για τους πλειστηριασμούς άφησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Νίκος Σηφουνάκης.

Ο βουλευτής κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού, αναφέρθηκε στο προωθούμενο σχέδιο για τον φόρο ακινήτων λέγοντας «δεν γνωρίζω και δεν έχω δει τις λεπτομέρειες του τελικού κειμένου, αλλά ορισμένες περιπτώσεις που η κοινή λογική υπαγορεύει ως άδικες και παράλογες, δεν μπορούν να στηριχθούν, τουλάχιστον από εμένα» και εξήγησε «καλούμαστε να τιμωρήσουμε όλους εκείνους τους συμπολίτες μας, οι οποίοι μπορεί να είχαν ένα σπίτι και ένα χωράφι από τους γονείς τους και ενώ εργάστηκαν μια ζωή και κατάφεραν να αγοράσουν και ένα διαμέρισμα για τα παιδιά τους – κάτι που αποτελεί παράδοση για το λαό μας – ερχόμαστε να τους επιβάλλουμε υπερφορολόγηση σε κάτι που δεν αποδίδει». Την αντίθεσή του τέλος εξέφρασε και για πιθανή άρση του παγώματος των πλειστηριασμών.

Σημειώνεται ότι ο Νίκος Σηφουνάκης παραιτήθηκε από τη θέση του ως εισηγητής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ σε θέματα Μεταφορών και Ναυτιλίας, στις 14 Νοεμβρίου, με επιστολή του στον Γραμματέα της ΚΟ Παναγιώτη Ρήγα.

Στο κείμενο της παραίτησής του ο κ. Σηφουνάκης είχε αναφερθεί σε «τεράστια προβλήματα που υπάρχουν στην κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ» και τόνοζε ότι «οι βουλευτές του Κινήματος έχουν ελλιπή ενημέρωση από τους υπουργούς της ΝΔ ή καλούνται να ψηφίσουν νομοσχέδια την τελευταία στιγμή».