Διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος τη Δευτέρα το βράδυ βύθισε την πρωτεύουσα της Βενεζουέλας, Καράκας, καθώς και άλλες πόλεις στο απόλυτο σκοτάδι.

Η κρατική τηλεόραση επιβεβαίωσε το γεγονός χωρίς, όμως, να δώσει οποιαδήποτε εξήγηση.

Οπως μεταδίδει το BBC, ο Πρόεδρος της χώρας Νίκολας Μαδούρο έγραψε στο twitter ότι τον Σεπτέμβριο είχε συμβεί παρόμοια, μεγάλης έκτασης διακοπή ρεύματος στις ίδιες περιοχές, υπονοώντας ότι πρόκειται για σαμποτάζ.

Η Βενεζουέλα αντιμετωπίζει, συχνά, εδώ και πολλά χρόνια προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, αν και διακοπή τέτοιου μεγέθους δεν έχει ξανασυμβεί στην πρωτεύουσα.

Η κρατική εταιρεία πετρελαίου της Βενεζουέλας, PDVSA, ανακοίνωσε πως οι πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της χώρας δεν έχουν επηρεαστεί από τη διακοπή στην ηλεκτροδότηση.

Τα διυλιστήρια της Βενεζουέλας καθώς και οι λοιπές εγκαταστάσεις πετρελαίου τροφοδοτούνται από ξεχωριστές μονάδες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος και όχι από το εθνικό δίκτυο, ανακοίνωσε η εταιρεία.

«Η βιομηχανία πετρελαίου λειτουργεί κανονικά και εγγυάται την προμήθεια καυσίμων στην εγχώρια αλλά και τις διεθνείς αγορές», αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας.