«Ζητήσαμε από τον υπουργό Παιδείας την ανάκληση της πειθαρχικής δίωξης του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή Θεοδόση Πελεγρίνη», δήλωσε ο προεδρεύων της Συνόδου των Πρυτάνεων, πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος, μετά τη συνάντηση του Συντονιστικού των Πρυτάνεων με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

«Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η καταλαγή και από τις δύο πλευρές και η ομαλοποίηση της κατάστασης στο ΕΚΠΑ, προκειμένου να επανέλθει σε ομαλή λειτουργία. Ο υπουργός μάς άκουσε με προσοχή», πρόσθεσε ο κ. Μυλόπουλος.

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού χαρακτηρίζοντας «ακραία» την ενέργεια του υπουργού να παραπέμψει τον πρύτανη του ΕΚΠΑ. «Αυτή η ενέργεια είναι πρωτοφανής, αψυχολόγητη και φυσικά καταδικαστέα από το σύνολο της Ακαδημαϊκής κοινότητας. Είναι επιπλέον προφανές ότι δεν μπορεί να σταθεί καμιά κατηγορία εναντίον του πρύτανη για τη μη λειτουργία του Πανεπιστημίου» αναφέρεται στην ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ Στάθης Ευσταθόπουλος.

Συνεδριάζουν την Τετάρτη οι διοικητικοί

Οπως έγινε γνωστό, οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών και του ΕΜΠ θα συνεδριάσουν την Τετάρτη για να αποφασίσουν για την πορεία των κινητοποιήσεων τους.

Η πολύωρη συνάντηση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου με τους πρυτάνεις την Τρίτη έληξε χωρίς συγκεκριμένα αποτελέσματα.

Τη συνάντηση είχε ζητήσει ο προεδρεύων της Συνόδου των Πρυτάνεων, πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος, προκειμένου να εκτονωθεί η κρίση.

Αργότερα συνεδρίασε το Συντονιστικό Οργανο των πρυτάνεων για να εκτιμήσει την κατάσταση.

Την ίδια ώρα, η Πρυτανεία και οι Κοσμήτορες των Σχολών του ΕΜΠ κάλεσαν ομοφώνως την Πολυτεχνειακή Κοινότητα να συμβάλει άμεσα στο άνοιγμα και στη λειτουργία του Πολυτεχνείου.

«Η αποστολή του Πολυτεχνείου συνοψίζεται στην κατ’ εξοχήν παροχή του εκπαιδευτικού του έργου, που σήμερα διακυβεύεται», υπογραμμίζουν στην κοινή δήλωση.