Ο συμβιβασμός στην περίπτωση του Θοδωρή Παπαλουκά και του Ολυμπιακού ήταν αναμενόμενος, από τη στιγμή που οι Πρωταθλητές Ευρώπης κατάλαβαν ότι δεν θα είχαν πολλές πιθανότητες, δεδομένου ότι δεν γίνονται εύκολα δεκτές στα δικαστήρια οι προφορικές συμφωνίες.

«Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει ότι η δικαστική διαμάχη με τον Θοδωρή Παπαλουκά τερματίστηκε οριστικά. Οι δύο πλευρές, με πνεύμα καλής διάθεσης και αμοιβαίας κατανόησης, συμφώνησαν να επιλύσουν το ζήτημα συμβιβαστικά και, ως εκ τούτου, η έφεση της ΚΑΕ Ολυμπιακός ενώπιον του CAS θα αποσυρθεί.

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός αναγνωρίζει την προσφορά του Θοδωρή Παπαλουκά στην ομάδα και του εύχεται να διατηρήσει την θετική παρουσία του στο χώρο του μπάσκετ και του αθλητισμού γενικότερα» ανέφερε η προσεγμένη ανακοίνωση των Πειραιωτών αυτή τη φορά, εντελώς σε διαφορετικό επίπεδο από αυτήν που είχαν εκδώσει τον περασμένο Φεβρουάριο όπου τότε ο Παπαλουκάς είχε αθετήσει σύμφωνα με την ΚΑΕ, προφορική συμφωνία.

Ανέφερε τότε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση (με αφορμή την προσφυγή του Θοδωρή Παπαλουκά): «Ο Ολυμπιακός είχε κάνει συγκεκριμένη και οριστική συμφωνία με τον Θ. Παπαλουκά από τον Ιούνιο του 2010. Ο Παπαλουκάς είχε δεχθεί την μείωση της συνολικής αμοιβής του αναγνωρίζοντας την ανάγκη προσαρμογής του προϋπολογισμού της ομάδας στα νέα οικονομικά δεδομένα.

Η συμφωνία αυτή υλοποιήθηκε για σχεδόν ενάμιση χρόνο χωρίς καμία επιφύλαξη ή διαμαρτυρία από την πλευρά του παίκτη. Άλλωστε, δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός έκανε προφορική συμφωνία με τον παίκτη.

Η διοίκηση του Ολυμπιακού υπενθυμίζει οτι όταν ο Παπαλουκάς είχε μεταπηδήσει από την CSKA στον Ολυμπιακό, η απόφασή του αυτή βασίστηκε σε προφορική δέσμευση των εκπροσώπων της ομάδας, που φυσικά τηρήθηκε στη συνέχεια.

Το γεγονός, τώρα, ότι ξαφνικά τον Σεπτέμβριο του 2012 ο Παπαλουκάς έκανε προσφυγή κατά του Ολυμπιακού αθετώντας την συμφωνία που έχει κάνει, δεν τον τιμά και «στιγματίζει» την ιστορία του στο Ελληνικό μπάσκετ».

Απλά τότε ο τέως αρχηγός του Ολυμπιακού στην προσφυγή του προς τη ΦΙΜΠΑ για να διεκδικήσει τα λεφτά του, είχε αποστείλει αντίγραφα από τις δόσεις του συμβολαίου του, μέσα στις οποίες υπήρχαν και τέσσερις δόσεις από τον τρίτο χρόνο που μάλιστα ήταν ισόποσες, παρά τη φημολογούμενη προφορική συμφωνία.

Όπως και να έχει ο Ολυμπιακός κατάλαβε το λάθος του και έκλεισε το κεφάλαιο Παπαλουκάς, με τον τρόπο που αρμόζει στη σπουδαία ιστορία και των δύο πλευρών.

Διότι το αν έβγαλε ή όχι τα λεφτά του ο Παπαλουκάς στον Ολυμπιακό, είναι άλλο θέμα, με το αν θα πρέπει να πληρωθεί αυτά για τα οποία είχε συμφωνήσει.

Ήταν κρίμα, για δεύτερη φορά στην ιστορία των δύο πλευρών να χωρίσουν με άσχημο τρόπο, όπως είχε γίνει την πρώτη φορά, όπου ο παίκτης είχε αναγκαστεί να φύγει για τη Μόσχα και την ΤΣΣΚΑ και οι Πειραιώτες συνέχιζαν να πληρώνουν το συμβόλαιό του στον Πανιώνιο !

Ήταν τότε που ο Παπαλουκάς δεν είχε δεχτεί τη γενναία περικοπή που είχε ζητήσει ο Σωκράτης Κόκκαλης από όλους τους παίκτες και τους τις είχε μεταφέρει ο τεχνικός της ομάδας Λευτέρης Σούμποτιτς. Μάλιστα στην περίπτωση του Παπαλουκά, είχε προταθεί να πάρει 220.000 ευρώ το χρόνο, από 400.000 που έλεγε το συμβόλαιό του.

Ο τρόπος με τον οποίο είχε χαθεί η πρόκριση στο φάιναλ φορ της Μπολώνια (2002) αλλά και ο τίτλος από την ΑΕΚ παρά το 2-0 προβάδισμα στους τελικούς, είχε στοιχίσει ακριβά στον πρόεδρο, ο οποίος όμως άρχισε πλέον να αφήνει την ομάδα στη μοίρα της.

Αυτή τη φορά όλα τέλειωσαν ομαλά για τις δύο πλευρές, με τον τέως πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο να είναι ο νομικός εκπρόσωπος του Παπαλουκά.

Νέο χειρουργείο για τον Μαυροειδή!

Νέα αρθροσκόπηση στο αριστερό γόνατο έκανε ο Δημήτρης Μαυροειδής ο οποίος ουσιαστικά θα χάσει όλη τη χρονιά όπως υπήρχαν φόβοι. Και αυτό διότι αναμένεται να ακολουθήσει και ειδική θεραπεία

με έγχυση βλαστοκυττάρων για τους επόμενους τρεις με τέσσερις μήνες