Σε έναν αγώνα διαφήμιση για το βόλεϊ, ο Φοίνικας Σύρου νίκησε στην έδρα του τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης 3-2, για την 8η αγωνιστική της Α1.

Είναι η πρώτη εφετινή ήττα για την ομάδα της Αλεξανδρούπολης, η οποία πάντως εξακολουθεί να παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας.

«Ήταν ένα φοβερό και δύσκολο παιχνίδι. Ο Εθνικός μας πίεσε στο σέρβις. Χάσαμε το 2ο και το 4ο σετ στον πόντο και κατά τη γνώμη μου θα μπορούσαμε να πάρουμε τρίποντο εάν δεν κάναμε λάθη στο τέλος του 4ου σετ. Έχουμε καλή ομάδα. Ο ένας βοηθάει τον άλλον. Προσπαθώ να ξεμπλοκάρω την ομάδα όταν χάνει κάποιους πόντους. Όταν η υποδοχή είναι καλή ο πασαδόρος μπορεί να βλέπει το αντίπαλο μπλοκ και να κάνει το παιχνίδι που θέλει», είπε ο πασαδόρος του Φοίνικα, Θάνος Τερζής.

Ο προπονητής του Φοίνικα Δημήτρης Ανδρεόπουλος δήλωσε: «Πετύχαμε μία σπουδαία νίκη που μας κρατά ψηλά στη βαθμολογία, ενώ παράλληλα διατηρήσαμε και το αήττητο στην έδρα μας. Η απόδοσή μας στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ήταν πολύ καλή, είχαμε μόνο κάποια νεκρά διαστήματα στο 2ο και το 4ο σετ. Αυτό πληρώσαμε και επιτρέψαμε στον Εθνικό να μας… κλέψει δύο σετ και τον ένα βαθμό. Παρόλα αυτά όμως είμαι ικανοποιημένος που πετύχαμε μία σημαντική νίκη».

«Οι δύο ομάδες δεν έπιασαν την ποιοτική απόδοση που μπορούν. Ο Φοίνικας θα μπορούσε να είχε νικήσει με καθαρό σκορ, αλλά από την άλλη και εμείς θα μπορούσαμε να είχαμε φύγει νικητές αν δεν κάναμε τόσα πολλά και καθοριστικά λάθη στο 5ο σετ. Εκεί θεωρώ ότι κρίθηκε και το αποτέλεσμα, στα πολλα δικά μας λάθη στο τελευταίο σετ», σημείωσε ο προπονητής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, Σάκης Μουστακίδης.

Τα σετ: 25-20, 25-27, 25-14, 24-26, 15-10

Φοίνικας Σύρου: Τερζής 8π (5/7 επ, 3 μπλοκ), Ζας 24 (21/41 επ, 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Τζάνουσεκ 10 (10/19 επ), Ντιάτσκοφ 16 (13/26 επ, 3 άσσοι), Τακουρίδης 10 (10 (8/14 επ, 2 μπλοκ), Πελεκούδας 12 (8/16 επ, 4 μπλοκ) / Παπαδημητρίου (λ, 56% υπ – 33% άριστες), Τσέργας, Λάππας, Σφενδυλάκης

Εθνικός Αλεξανδρούπολης: Ράιτς 19π (16/39 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ), Μιγιαίλοβιτς 21 (16/29 επ, 3 άσσοι, 2 μπλοκ), Σιδηρόπουλος, Παπάζογλου 4 (2/4 επ, 2 μπλοκ), Δαλακούρας Ανέστης 10 (10/23 επ), Ανδρεάδης 8 (7/10 επ, 1 μπλοκ) / Δαρίδης (λ, 61% υπ – 46% άριστες), Δαλακούρας Κωνσταντίνος, Γραμματικάκης 6 (5/7 επ, 1 μπλοκ), Κασάμπαλης

Το ματς της χρονιάς για τον Ολυμπιακό στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ο Ολυμπιακός αγωνίζεται απόψε στο Βέλγιο με τη Νόλικο (21.30, ΟΤΕ5) στο πιό κρίσιμο ματς για το Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Ερυθρόλευκοι, θέλουν νίκη, ενώ θα προσπαθήσουν ακόμα και για το τρίποντο, ώστε να έχουν περισσότερες πιθανότητες για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Τα προβλήματα όμως δεν λείπουν: Ο βασικός πασαδόρος, Βασίλης Κουρνέτας, έχει πάθει θλάση στον προσαγωγό από τον αγώνα της Παρασκευής με τον Παμβοχαϊκό και παρά τις προσπάθειες του αλλά και του ιατρικού επιτελείου ο προπονητής Δημήτρης Καζάζης δεν θέλει να ρισκάρει την υγεία του αθλητή και θα τον επιστρατεύσει μόνο αν είναι απόλυτη ανάγκη.

Ετσι, τη θέση αυτή θα καλύψει ο Θάνος Μαρούλης, με εναλλακτική λύση τον Μενέλαο Κοκκινάκη. Ο δεύτερος τραυματίας του Ολυμπιακού, ο Μίλαν Γιούρισιτς που επίσης τραυματίστηκε στον αγώνα με τον Παμβοχαϊκό (ελαφρύ διάστρεμμα) έχει περισσότερες ελπίδες να αγωνιστεί και οπως είπε ο ίδιος: «Θα δοκιμάσω το πόδι μου στις προπονήσεις που θα κάνω στο Βέλγιο και θα δούμε την τελευταία στιγμή πόσο εφικτό είναι να αγωνισθώ. Θέλω πολύ να βοηθήσω την ομάδα μου σε αυτό το κρίσιμο ματς».

«Είναι σίγουρα το ματς της χρονιάς καθώς θα κρίνει πολλά για την πρόκριση μας στην επόμενη φάση που είναι ένας από τους μεγάλους μας στόχους. Είναι επίσης ένα ματς που η ομάδα έχει ευκαιρία να απελευθερωθεί αγωνιστικά. Τροχοπέδη αποτελούν οι τραυματισμοί των δύο παικτών μας που έδειξαν φορμαρισμένοι στο ματς με τον Παμβοχαϊκό. Πολλές φορές η πίεση και οι δυσκολίες λειτουργούν ευεργετικά στις μεγάλες ομάδες και αυτό περιμένω να γίνει και στην ομάδα μου. Θα δοκιμάσω τον Γιούρισιτς και τον Κουρνέτα στην προπόνηση που θα κάνουμε το πρωί της Τρίτης στο Βέλγιο και εκεί θα αποφασιστεί η συμμετοχή τους.Πάμε για να πάρουμε τη νίκη», είπε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Δημήτρης Καζάζης.