«Εδώ Χρυσή Αυγή, να διώξετε τα παιδιά από το Πακιστάν και την Ινδία και τους άλλους αλλοδαπούς διότι έχει δοθεί εντολή να κόψουν τα αυτιά και να απαγάγουν τους εκπαιδευτικούς. Ευχαριστώ πολύ».

Το απειλητικό αυτό τηλεφώνημα φέρεται να δέχθηκαν από άγνωστο άνδρα δύο διευθύντριες νηπιαγωγείων της Ραφήνας, τον Ιούνιο του 2013, όπως προκύπτει από την κατάθεση του δημάρχου της περιοχής Γιώργου Χριστόπουλου στις εφέτες-ειδικές ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου, οι οποίες ερευνούν την υπόθεση για τη Χρυσή Αυγή.

Στη δικογραφία που σχηματίζεται στο Εφετείο περιλαμβάνεται η κατάθεση του πατέρα ενός 17χρονου μαθητή που δέχθηκε τριπλό χτύπημα με μαχαίρι από χρυσαυγίτες, όπως καταγγέλλει, γιατί έγραψε «ΑΝΤΙΦΑ» στο θρανίο συμμαθήτριάς του που διατηρούσε σχέση με υποστηρικτή της Χρυσής Αυγής. Οπως λέει ο πατέρας του θύματος, «μέσα από τα γραπτά μηνύματα που αντάλλασσαν ο δράστης, η κοπέλα του και άλλα πρόσωπα φαίνεται ξεκάθαρα ότι σχεδίαζαν την επίθεση μία εβδομάδα νωρίτερα».

Ενας εργοθεραπευτής, ο οποίος προσφέρει εθελοντική εργασία στο Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά από το 2005, αν και όπως διευκρινίζει δεν είχαν δεχθεί ενόχληση από τη Χρυσή Αυγή στο σχολείο, εντούτοις απαριθμεί πολλά περιστατικά με θύματα μαθητές του συγκεκριμένου λυκείου. «Από το 2011 μαθαίναμε από τους μετανάστες μαθητές μας για πολύ συχνές επιθέσεις ρατσιστικής βίας εις βάρος τους. Τα φαινόμενα αυτά αυξήθηκαν τρομακτικά το 2012, περιορίστηκαν μετά το καλοκαίρι του 2012 και σχεδόν έχουν εξαλειφθεί πλέον, σύμφωνα με πληροφορίες από τους μαθητές μας», λέει χαρακτηριστικά ο Φώτης Ανδρεόπουλος.

«Εναν μετανάστη», λέει ο μάρτυρας, «που έφυγε από το σπίτι του το πρωί από τον Κορυδαλλό για να πάει στο Κερατσίνι, γιατί δούλευε κάπου στην Ιχθυόσκαλα και ήταν πάνω σε ποδήλατο, τον σταμάτησαν άτομα που επέβαιναν σε τρεις μηχανές και τον χτύπησαν πολύ άσχημα. Αλλη περίπτωση είναι η εισβολή περίπου πέντε ατόμων σε σπίτι όπου διέμεναν μετανάστες, στην περιοχή Ευαγγελιστρίας Πειραιά, ενώ άλλοι περίμεναν έξω. Τους χτύπησαν, τον έναν πολύ σοβαρά, με μία συσκευή που παράγει ηλεκτρικό ρεύμα taser».

Στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνεται και κατάθεση της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη, η οποία μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι «η Χρυσή Αυγή δεν είναι κόμμα, είναι εγκληματική οργάνωση με τον μανδύα του κόμματος, τον οποίο επιδίωξε να ενδυθεί για να μπορεί να δρα υπό τις διευκολύνσεις της ασυλίας και τις δυνατότητες που παρέχει η βουλευτική ιδιότητα».

Τέλος, ο Αλέξανδρος Ράπτης, συνταξιούχος δημοσιογράφος, στα Ιωάννινα, αναφέρεται σε βανδαλισμούς στο εβραϊκό νεκροταφείο συνδέοντάς την πράξη αυτή με τη Χρυσή Αυγή, όπως φαίνεται από τα εμβλήματα που χρησιμοποιήθηκαν.