Την πρόκληση να ζητήσει «συγγνώμη από τον ελληνικό λαό» γιατί δεν χειροδίκησε σε βάρος της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλικής Κατριβάνου, του συντονιστή της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό Πέτρου Κωνσταντίνου και του προέδρου της πακιστανικής κοινότητας Τζαβέντ Ασλάμ προχώρησε την Τετάρτη, ο χρυσαυγίτης βουλευτής Μεσσηνίας Δημήτρης Κουκούτσης.

Η δήλωση του χρυσαυγίτη ήρθε μετά την καταγγελία της Βασιλικής Κατριβάνου ότι ήταν εκείνος που, πριν από περίπου ένα χρόνο, αποπειράθηκε να την χτυπήσει στο προαύλιο της Βουλής αλλά δεν τα κατάφερε επειδή παρενέβη ο φρούραρχος.

Το περιστατικό είχε συμβεί, όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, συνοδευόμενη από τους δύο άνδρες θέλησαν να παραδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας κατά της ρατσιστικής βίας στον πρόεδρο της Βουλής.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση άλλωστε, το Σώμα ψήφισε χθες με 253 «υπέρ» και ένα «παρών» την άρση της ασυλίας του χρυσαυγίτη βουλευτή. Ο Δημήτρης Κουκούτσης βαρύνεται με την αξιόποινη πράξη της συκοφαντικής δυσφήμισης κατʼ εξακολούθηση, της απλής σωματικής βλάβης, της εξύβρισης και απειλής μετά από μήνυση του Πέτρου Κωνσταντίνου που είχε προσφύγει στην Δικαιοσύνη για εξύβριση, επίθεση και χειροδικία εκ μέρους του χρυσαυγίτη βουλευτή, κατά του ιδίου και της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλικής Κατριβάνου.

Ομόφωνα, σε σύνολο 254 ψηφισάντων βουλευτών, υπερψηφίστηκε και η άρση της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη που αφορά την πράξη της δυσφήμισης ανώνυμης εταιρείας κατʼ εξακολούθηση και της συκοφαντικής δυσφήμισης κατʼ εξακολούθηση μετά από μήνυση του τηλεοπτικού σταθμού «Alpha» και της δημοσιογράφου Ειρήνης Κουβελιώτη για δηλώσεις που είχε κάνει, σχετικά με χρηματισμό προστατευόμενου μάρτυρα.

Κατά την χθεσινή ψηφοφορία πάντως, με 206 «κατά», μόλις 23 «υπέρ», 22 «παρών» και τρία «λευκά» ψηφοδέλτια, απορρίφθηκε η άρση της ασυλίας του υπουργού Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη, μετά από μήνυση του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου για συκοφαντική δυσφήμιση.