Ενας 23χρονος αλλοδαπός δραπέτης φυλακών και ένας 53χρονος έλληνας εκπαιδευτικός συμμετείχαν σε συμμορία που διέπραττε ένοπλες ληστείες με καλάσνικοφ σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής.

Αρχηγός της συμμορίας, ήταν ο 23χρονος ο οποίος είχε αποδράσει τον περασμένο Απρίλιο από φυλακές της χώρας.

Η συμμορία των ενόπλων με τα καλάσνικοφ εξαρθρώθηκε από στις Αρχές Ασφαλείας Θεσσαλονίκης και συνελήφθησαν έξι από τα μέλη της ανάμεσα τους και ο αρχηγός της συμμορίας .

Στην οργανωμένη σπείρα μετείχε ακόμα και ένας 29χρονος Έλληνας ο οποίος είναι ήδη κρατούμενος σε φυλακές.

Η οργάνωση συγκροτήθηκε λίγο μετά την απόδραση του αρχηγού της και με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση είχαν διαπράξει ,όπως διαπιστώθηκε τέσσερις ληστείες και μια απόπειρα.

Ειδικότερα :

-Στα μέσα Σεπτεμβρίου 2013, στην επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης – Σουρωτής, προσέγγισαν πρατήριο υγρών καυσίμων και με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και απειλή πολεμικού τυφεκίου και σιδερόβεργας, αφαίρεσαν 3.500 ευρώ. Κατά την αντίδραση του πατέρα του ιδιοκτήτη, τον χτύπησαν με τη σιδερόβεργα, τραυματίζοντάς τον στο κεφάλι.

-Την 12-11-2013, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν σε κατάστημα ηλεκτρικών ειδών και χρυσοχοΐας στο Σταυρό Θεσσαλονίκης και με την απειλή δύο πολεμικών τυφεκίων και ενός πιστολιού, ακινητοποίησαν 52χρονο ιδιοκτήτη και 49χρονο παρευρισκόμενο εντός του καταστήματος και στη συνέχεια αφαίρεσαν κοσμήματα και ρολόγια αξίας περίπου 8.000 ευρώ.

-Στις αρχές Σεπτεμβρίου 2013 στην εθνική Οδό Λαγκαδά Καβαλαρίου, συγκρούστηκαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε 32χρονος υπάλληλος των ΕΛ.ΤΑ. Λαγκαδά, αναγκάζοντας τον να ακινητοποιήσει το παραπάνω όχημα και στη συνέχεια με την απειλή μακρύκαννου όπλου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 8.000 ευρώ, που προορίζονταν για την πληρωμή συντάξεων και 1.070 ευρώ που ανήκαν στον 32χρονο.

-Την 09-09-2013 στην Εθνική Οδό Λαγκαδά Ασσήρου προσέγγισαν μονοκατοικία και με το πρόσχημα βλάβης του αυτοκινήτου τους, εισήλθαν στην οικία 44χρονης όπου με την απειλή πολεμικού τυφεκίου ακινητοποίησαν την ιδιοκτήτρια και την κόρη της και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 40 ευρώ, ενώ αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο της 44χρονης, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από περίοικους και τράπηκαν σε φυγή.

-Τον Ιούλιο του 2013, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν σε υποκατάστημα γαλακτοβιομηχανίας στη Χαλκιδική και αφού ακινητοποίησαν με την απειλή πολεμικού τυφεκίου δύο υπαλλήλους, κατευθύνθηκαν στο ταμείο, πλην όμως δεν αφαίρεσαν οτιδήποτε καθότι ήταν άδειο.