Στην πίστα Ιντερλάγκος, στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, ολοκληρώνεται την Κυριακή το παγκόμσιο πρωτάθλημα της φόρμουλα 1, με τον Σεμπάστιαν Φέτελ να ετοιμάζεται να πανηγυρίσει και επίσημα τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή για τέταρτη συνεχόμενη φορά.

Ο γερμανός οδηγός της Red Bull, ετοιμάζεται όμως και για ένα σπουδαίο ρεκόρ. Αν νικήσει και στο Σάο Πάολο, τότε θα συμπληρώσει εννέα συνεχόμενες νίκες και θα ισοφαρίσει το ρεκόρ του Ιταλού Αλμπέρτο Ασκάρι, ο οποίος το είχε πετύχει αυτό σε δύο σεζόν. Ο Φέτελ, θα γίνει ο πρώτος οδηγός που θα πετύχει κάτι τέτοιο την ίδια χρονιά. Σημειώνουμε, ότι με τη νίκη του στο Οστιν των Ηνωμένων Πολιτειών την προηγούμενη εβδομάδα, κατέρριψε το ρεκόρ του Σουμάχερ που είχε πετύχει επτά σερί νίκες το 2004.

Επίσης, ο γερμανός οδηγός με νίκη στη Βραζιλία θα φτάσει τις 13 την ίδια χρονιά και αυτό θα είναι ισοφάριση του ρεκόρ του Μίχαελ Σουμάχερ από το 2004. Την ίδια στιγμή όμως, στο Σάο Πάολο θα υπάρχουν και οι αποχαιρετισμοί.

Ο άλλος οδηγός της Red Bull, ο Αυστραλός Μαρκ Γουέμπερ θα αγωνιστεί για τελευταία φορά στη φόρμουλα 1 και θα συνεχίσει την καριέρα του από το 2014 με την Porsche στους αγώνες αντοχής και στις 24 ώρες του Λε Μαν.

Επίσης, ο Βραζιλιάνος Φελίπε Μάσα, αποχαιρετά ύστερα από οκτώ χρόνια τη Ferrari και θα συνεχίσει στην Williams. Οπως είναι γνωστό, αντικαταστάτης του στην σκουντερία θα είναι ο Φινλανδός Κίμι Ράικονεν, που αποχώρησε από την Lotus. Για τελευταία φορά θα αγωνιστεί με τη McLaren και ο Μεξικάνος Σέρτζιο Πέρες.