Το βαθμό ετοιμότητας των παικτών του θα έχει την ευκαιρία να διαπιστώσει ο Γιώργος Μπαρτζώκας σε μια δύσκολη έδρα, την Παρασκευή το βράδυ (20.00 –Novasports 2) στην Μάλαγα.

Οι Ισπανοί βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο, μετά την εντός έδρας ήττα τους από τη Σιένα, η οποία ξαναμπήκε στο παιχνίδι της πρόκρισης.
Έτσι δεν έχουν περιθώριο για νέα ήττα στο σπίτι τους, όπως παραδέχτηκε και ο προπονητής τους Χουάν Πλάθα, ο οποίος περιμένει μεγάλη βοήθεια από τον κόσμο στην «Μάρτιν Καρπένα» αρένα.
Οι Πρωταθλητές Ευρώπης που έχουν αγκαλιάσει την πρόκριση, αλλά και την πρωτιά στον όμιλό τους, έχουν περιθώριο για ήττα, αλλά ο τεχνικός τους Γιώργος Μπαρτζώκας επισημαίνει: «Θέλουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και παρά το γεγονός ότι ο αντίπαλός μας θα έχει ένα έξτρα βαθμολογικό κίνητρο, και εμείς δεν θα είμαστε αδιάφοροι. Απλά μας περιμένει μια πολύ δύσκολη αποστολή» τόνισε ο Έλληνας προπονητής που θα έχει στη διάθεσή του και τον Γιώργο Πρίντεζη, μόνιμο κάτοικο Ανδαλουσίας πριν λίγα χρόνια, που γυρίζει ως αντίπαλος, στη Μάλαγα.
Ο διεθνής φόργουορντ είχε παίξει στο ίδιο γήπεδο κόντρα στον Ολυμπιακό και είχε μείνει άποντος, ενώ ήταν πολύ καλός (ως αντίπαλος και πάλι των Ερυθρολεύκων) στον αγώνα του ΣΕΦ, σε ένα γήπεδο που το ήξερε πολύ καλύτερα.

Πλέον θα προσπαθήσει να οδηγήσει την ομάδα της καρδιάς του στο 15-0 σε όλες τις διοργανώσεις, κάτι που αν συμβεί ουσιαστικά θα θέσει σοβαρή υποψηφιότητα στο να καταρρίψει το καλύτερο ρεκόρ όλων των εποχών της ομάδας (16-0 από την περίοδο 1997-98).

Από πλευράς Ισπανών ο Αμερικανός σούτινγκ γκάρντ Ράιαν Τούλσον (ξάδελφος του πρώην άσου της ΑΕΚ και του Αμαρουσίου Αντι Τούλσον και ανιψιός του πρώην ΝΒΑer Ντάνι Εϊτζ) που δεν είχε παίξει στο πρώτο παιχνίδι λόγω τραυματισμού ήταν κατηγορηματικός:
«Γνωρίζουμε την αξία του Ολυμπιακού, που είναι σπουδαία ομάδα και παραμένει αήττητος εφέτος, αλλά εμείς δεν έχουμε περιθώριο για να χάσουμε στην έδρα μας» τόνισε χαρακτηριστικά.