Τη στήριξη στους συμβασιούχους επανέλαβε, από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης, με αφορμή το θέμα των 601 συμβασιούχων, για τους οποίους, την περασμένη εβδομάδα εκδόθηκε απόφαση από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας, με την οποία δικαιώνονται.

Πρόθεση του δήμου είναι να μην ασκήσει έφεση στην απόφαση και αυτό που απομένει είναι να ληφθεί απόφαση από το αρμόδιο όργανο του δήμου (το δημοτικό συμβούλιο) να παραιτηθεί του δικαιώματος άσκησης έφεσης ή εάν θα αφήσει (ο δήμος) να παρέλθει η προθεσμία που ορίζεται από το νόμο για την άσκηση έφεσης.

Αυτό βέβαια θα γίνει, όταν ο δήμος θα λάβει την απόφαση στα «χέρια» του.

«Όταν μας παραδοθεί η απόφαση θα την εξετάσουμε και θα δούμε πιο είναι το συμφέρον του δήμου.

Να φύγουν ή να μείνουν. Εγώ λέω αν θα φύγουν, μεγαλύτερη ζημιά θα προκύψει στον δήμο.

»Αρα όταν πάρουμε την απόφαση ή θα παραιτηθούμε του δικαιώματος έφεσης ή θα αφήσουμε το χρόνο (που ορίζει ο νόμος) να περάσει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, «ενώπιον» και των συμβασιούχων που βρίσκονταν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

Ο δήμαρχος είπε ότι, τα ασφαλιστικά μέτρα των εργαζομένων (που ελήφθησαν το περασμένο καλοκαίρι) εξακολουθούν να ισχύουν, οι εργαζόμενοι παραμένουν στις θέσεις τους και ο δήμος δεσμεύεται και πρέπει να εξακολουθεί να τους απασχολεί.

Σύμφωνα με τον κ. Μπουτάρη, συμφέρον του δήμου είναι να παραμείνουν οι συμβασιούχοι στις θέσεις τους.

Όπως διευκρινίστηκε, το γεγονός ότι η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας δεν έχει καταστεί ακόμα τελεσίδικη, καθώς υπόκειται σε έφεση, δεν καταλύει την απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων ούτε και την υποχρέωση του δήμου να εξακολουθήσει να συνεχίσει να απασχολεί τους εργαζόμενους.