Το Σάββατο είχε την τιμητική του, καθώς βραβεύτηκε στο Μονακό, ως ο κορυφαίος αθλητής του 2013, με την συμπατριώτισσά του Σάλι-Αν Φρέιζερ-Πράις να παίρνει το αντίστοιχο βραβείο στις γυναίκες.

Όμως ο Γιουσέιν Μπόλτ είχε άλλα στο μυαλό του και ξέσπασε με αφορμή τις φήμες που υπάρχουν γύρω από την Τζαμαϊκά σχετικά με το ντόπινγκ.

«Αυτή η ιστορία θα πρέπει να τελειώνει και να ξεκαθαρίσει, διότι προσωπικά μου κοστίζει πολλά λεφτά. Δεν μπορεί κάποιοι να αφήνουν να αιωρούνται φήμες για τη χώρα μου και τους αθλητές της. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να μας δημιουργούν πρόβλημα» είπε σε συνέντευξη Τύπου στο Μονακό ο κορυφαίος αθλητής του πλανήτη, που παράλληλά είναι και πρωταθλητής στους ελέγχους ντόπινγκ από την Wada.

Νωρίτερα είχε πάρει θέση και ο πρόεδρος της διεθνούς ομοσπονδίας στίβου (IAAF) Λαμίν Ντιάκ, ο οποίος επιτέθηκε στην αντίστοιχη ομοσπονδία του αντιντόπινγκ (WADA):

«Πρόκειται για μια γελοία καμπάνια της WADA εναντίον της Τζαμάικας και της Κένυας, δηλαδή τις δύο χώρες με τους περισσότερους ελέγχους ντόπινγκ στον κόσμο. Πήγαν στη Τζαμάικα για να ελέγξουν τα πράγματα και τι βρήκαν ; Τίποτα.

Βρήκαν ντοπέ κάποιους αθλητές και τους απέκλεισαν και αυτή ήταν μια καλή κίνηση.

Όλοι θέλουμε να τελειώσει το θέμα του ντόπινγκ. Από εκεί και πέρα όμως δεν μπορείς να αφήνεις μια σκιά πάνω από τις δύο χώρες. Αυτό κάνει μόνο κακό στο άθλημα του στίβου» τόνισε ο πρόεδρος της IAAF στο περιθώριο της τελετής βράβευσης των κορυφαίων.

Πάντως από την πλευρά της η WADA θα συνεχίσει ακόμα πιο εντατικά τους ελέγχους, ενώ η νέα απόφαση που λήφθηκε στο συνέδριο της, στο Γιοχάνεσμπουργκ είναι η τιμωρία για τους ντοπαρισμένους να διπλασιαστεί και να γίνει τέσσερα χρόνια !