«Συγχαρητήρια; Παρακαλώ όχι ακόμα, να μου τα πείτε μετά τον αγώνα της Τρίτης». Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Φερνάντο Σάντος δεν ξέφυγε από την παραδοσιακή ηρεμία που τον διακρίνει και κράτησε χαμηλούς τόνους, μετά τη μεγάλη νίκη μας επί της Ρουμανίας.

Eρωτηθείς, μάλιστα, και για το αν προτιμάει τον ελληνικό καφέ (όσον αφορά τον τρόπο παρασκευής) ή τον φημισμένο βραζιλιάνικο, χαμογέλασε: «Τώρα πίνω ελληνικό και μου αρέσει πολύ. Από τον Ιούνιο, ελπίζω να πίνω βραζιλιάνικο που είναι επίσης εξαιρετικός»!

Οσον αφορά το καλύτερο – με διαφορά – εντός έδρας παιχνίδι της εθνικής μας η οποία νίκησε για πρώτη φορά στην ιστορία της τους Ρουμάνους σε προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου και μάλιστα πέτυχε και τρία γκολ, που δεν είχε σημειώσει σε κανένα ματς των προκριματικών, ο Σάντος δεν έδειξε έκπληξη.

«Μα το περίμενα! Ξέρω τους παίκτες μου και όπως άλλωστε τους είπα στα αποδυτήρια πριν τον αγώνα, αυτά τα μεγάλα παιχνίδια που δίνουν προκρίσεις σε μεγάλες διοργανώσεις, δεν τα παίζεις απλά, αλλά τα κερδίζεις. Δεν με εξέπληξε λοιπόν ούτε η καλή εμφάνιση που έκαναν, αλλά ούτε και η ηρεμία που έδειξαν σε όλο το παιχνίδι, ακόμα και μετά την ισοφάριση των Ρουμάνων», τόνισε ο Πορτογάλος που έχει ήδη αρχίσει τις προσπάθειες προσγείωσης… των παικτών του.

«Αυτή είναι η δική μου δουλειά και ξεκινάμε από αύριο κιόλας. Να προετοιμάσουμε πνευματικά και ψυχολογικά τους παίκτες μας και να τους θυμίσουμε ότι δεν έχει τελειώσει τίποτε. Απλώς, το πρώτο ημίχρονο. Οι Ρουμάνοι θα ψάξουν το γρήγορο γκολ για να μας μεταφέρουν το άγχος. Εχουμε τον τρόπο να αντεπεξέλθουμε και να δημιουργήσουμε και τις προϋποθέσεις για ευκαιρίες», συμπλήρωσε.

Οι διεθνείς μας και ο Φερνάντο Σάντος αποθεώθηκαν από τον κόσμο, πολλοί εκ των οποίων τους περίμεναν και μετά τον αγώνα φωνάζοντας «Ελλάς – Ελλάς» και τους χειροκροτούσαν.

Ο μεγάλος σκόρερ της εθνικής μας ομάδας Κώστας Μήτρογλου ήταν ο πιο προσγειωμένος από όλους παρά τα δύο γκολ: «Ούτε με το μισό πόδι δεν είμαστε στη Βραζιλία. Πρέπει να είμαστε το ίδιο σοβαροί και στη Ρουμανία, όπου οι αντίπαλοί μας θα παρουσιαστούν πολύ πιο δυνατοί».

Δίπλα του ο Κώστας Κατσουράνης, από τους κορυφαίους επίσης της εθνικής, τόνισε ότι η ομάδα μπορούσε να πετύχει ακόμα μεγαλύτερο σκορ και πρόσθεσε ότι δεν έχει κριθεί τίποτε, ενώ ο Γιάννης Μανιάτης επεσήμανε ότι «θα πρέπει να είμαστε το ίδιο δυνατοί και στο Βουκουρέστι και να μην επαναπαυτούμε στο 3-1 του πρώτου αγώνα».