Δύο άτομα που φέρονται να συμμετείχαν στην διακίνηση των 27 μεταναστών μέχρι την Πάλαιρο συνελήφθησαν από την Αστυνομία, ενώ αναζητούνται τρία ακόμη.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, που γίνονται ακόμη στην Αιτωλοακαρνανία συνελήφθη ένας 30χρονος, ο οποίος φέρεται να πήρε μέρος στην μεταφορά των μεταναστών στην βραχώδη ακτή της Παλαίρου.

Επίσης, συνελήφθη ένας 58χρονος παλαιστινιακής καταγωγής, ο οποίος σύμφωνα με την Αστυνομία ήταν ανάμεσα στους μετανάστες που είχαν διασωθεί από το ναυάγιο.

Ο 58χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, επιχείρησε να προσποιηθεί ότι ήταν και αυτός ανάμεσα στους μετανάστες που ήθελαν να φύγουν για την Ιταλία.

Οι Αρχές αναζητούν τρία ακόμη άτομα -δύο έλληνες και έναν αλλοδαπό αιγυπτιακής καταγωγής.

Οι 27 μετανάστες είχαν ξεκινήσει από την Αθήνα με υπεραστικά λεωφορεία, αφού προηγουμένως είχαν έλθει σε επικοινωνία με κάποιους από τους διακινητές, για το σημείο συνάντησης.

Μετά το ναυάγιο οι διακινητές που βρίσκονταν στην ξηρά έσπευσαν να εξαφανιστούν (εκτός από τον 58χρονο) αφήνοντας τα οχήματα σε διάφορα σημεία, τα οποία βρέθηκαν από την Αστυνομία.

Όσον αφορά τους 15 διασωθέντες, δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας, ενώ φορείς και εθελοντικές οργανώσεις της Λευκάδας και της Πρέβεζας έχουν κινητοποιηθεί για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και φιλοξενίας.

Τέλος οι σοροί των 12 νεκρών μεταναστών, μεταξύ των οποίων και τεσσάρων παιδιών, έχουν μεταφερθεί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας για νεκροψία και νεκροτομή.

Οι Αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με διπλωματική αντιπροσωπεία της Συρίας για να διευθετηθεί το θέμα της μεταφοράς τους.