Στο μονόπρακτο με το οποίο είχε πρωταγωνιστήσει τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης, λίγο μετά την εκκένωση του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ, επανήλθε το Σάββατο το απόγευμα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Τόσο στην «πρεμιέρα» όσο και στην επανάληψη της παράστασης, η βουλευτής χρησιμοποίησε ως απρόθυμους κομπάρσους τους αστυνομικούς που έτυχε να έχουν υπηρεσία στο κτίριο της πρώην ΕΡΤ: τους απείλησε, τους κατήγγειλε, τους απαξίωσε, τους απήγγειλε βαρύ κατηγορητήριο και στο τέλος τούς καταδίκασε επί εσχάτη προδοσία.

ΧΩΡΙΣ ΜΟΝΤΑΖ. Παρά τους ισχυρισμούς της κυρίας Κωνσταντοπούλου ότι η εικόνα της να φωνάζει –σχεδόν ρυθμικά –«βοή-θει-ά» ήταν αυτή που βγήκε από… μονταζιέρες και απεκρύβη η βία που είχε υποστεί η ίδια, όσα έγιναν το απόγευμα έξω από το Ραδιομέγαρο είχαν μεταδοθεί «ζωντανά» από το δελτίο ειδήσεων του Star. Οπως είναι γνωστό, στις ζωντανές μεταδόσεις δεν υπάρχει κανένα περιθώριο μοντάζ…

Αντιθέτως, όσα καταγράφηκαν περιγράφονται απολύτως από τους αστυνομικούς οι οποίοι τα έζησαν στις αναφορές που υποχρεωτικά συντάσσουν. Αυτό που προκύπτει είναι η επίμονη προσπάθεια της βουλευτού να προκαλέσει ένταση έξω από την πρώην ΕΡΤ, σχεδόν από την πρώτη στιγμή μετά την είσοδο των αστυνομικών δυνάμεων στο Ραδιομέγαρο. Η κυρία Κωνσταντοπούλου μετέβη έξω από το κτίριο στις 5.30 εκείνο το πρωί, μαζί με άλλους πέντε συναδέλφους της. «Οι βουλευτές με επικεφαλής την κυρία Κωνσταντοπούλου απαιτούσαν να μεταβούμε στην είσοδο προκειμένου να την ενημερώσουμε γιατί έγινε επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων», γράφει στην αναφορά του ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος περιγράφει τη συμπεριφορά της βουλευτού απέναντί του: «Αμεσα μετέβην στην είσοδο, όπου η προαναφερόμενη βουλευτής, με έντονο ύφος με ρώτησε: «Πώς λέγεστε, ποιος έδωσε την εντολή να εισέλθετε παράνομα στο κτίριο, μας εμποδίζετε να εισέλθουμε, είμαστε βουλευτές του Κοινοβουλίου, η Αστυνομία δεν υπέρκειται του Κοινοβουλίου, αυτό είναι εκτροπή»». Οταν οι απαντήσεις του αστυνομικού δεν την ικανοποίησαν, η Ζωή Κωνσταντοπούλου προχώρησε σε κατηγορητήριο και εντολές: «Με εντονότατο και απειλητικό ύφος μού απάντησε: «Δεν ντρέπεστε, είστε χούντα, να φύγετε άμεσα και να αποσυρθούν οι αστυνομικές δυνάμεις»». Στο ίδιο μοτίβο, ο αξιωματικός απειλήθηκε με μήνυση για παράβαση καθήκοντος και παράνομη κατακράτηση.

παράσταση ΔΕΥΤΕΡΗ. Στην απογευματινή παράσταση του Σαββάτου, η κυρία Κωνσταντοπούλου έβαλε ξανά στο στόχαστρό της τους αστυνομικούς. Εχοντας καταφέρει να σταθεί μπροστά από την πόρτα –που είχε ανοίξει προκειμένου να μπουν στον περίβολο του Ραδιομεγάρου αστυνομικοί –άρχισε να απαιτεί να μπει στο κτίριο, μαζί με όσους τη συνόδευαν. Με πιεστικό τρόπο και έντονο ύφος, η βουλευτής άρχισε να ισχυρίζεται, απευθυνόμενη προς τον επικεφαλής αστυνομικό, ότι διαπράττονται ποινικά αδικήματα. Προσβάλλοντάς τον ως άνθρωπο και ως αξιωματικό, άρχισε να του λέει ότι «καταπατά το Σύνταγμα», «είναι υπεύθυνος για την κατάλυση της Δημοκρατίας», «είναι επίορκος και χούντα» και «θα τον γράψει η Ιστορία και θα ντρέπονται αύριο τα παιδιά του». Ολα αυτά μαζί με απειλές για μηνύσεις εις βάρος του.

Αμέσως μετά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πήρε ένα μικρόφωνο και άρχισε να φωνάζει –χωρίς να έχει προηγηθεί το παραμικρό –«βοή-θει-ά». Η επαναλαμβανομενη «έκκληση» έκανε τους αστυνομικούς να τα χάσουν και να αρχίσουν να την κοιτάζουν απορημένοι. Οι φωνές της βουλευτού, πάντως, προκάλεσαν ένταση, αφού όσοι βρίσκονταν εκεί άρχισαν να κινούνται προς τους αστυνομικούς με στόχο να μπουν στο προαύλιο της ΕΡΤ. Η Ραχήλ Μακρή των ΑΝΕΛ είχε ήδη ανέβει στα κάγκελα…

Η ένταση πάντως κράτησε λίγο, χάρη στην ψυχραιμία των αστυνομικών. Στο φινάλε της παράστασης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ξανά με το μικρόφωνο στα χέρια απήγγειλε την ετυμηγορία της εις βάρος τους: «Είστε επίορκοι, διαπράξατε το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας…».