Μέσω της νέας ηλεκτρονικής υπηρεσίας που έθεσε σε λειτουργία την Τρίτη η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, θα αντλούνται πλέον διαδικτυακά από τους εμπλεκόμενους φορείς-παρόχους αναπηρικών επιδομάτων και προνομίων όλες οι ιατρικές γνωματεύσεις για τα αιτήματα που εκκρεμούν στις υπηρεσίες τους.

Το σύστημα ηλεκτρονικής διάθεσης των ιατρικών γνωματεύσεων υγειονομικών επιτροπών Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) τέθηκε πρόσφατα σε λειτουργία και σύμφωνα με τη διοίκηση του ΙΚΑ, η άμεση πρόσβαση στην ιατρική γνωμάτευση διασφαλίζει τη διαδικασία χορήγησης των παροχών στους πραγματικά δικαιούχους και αποτρέπει την παραβατικότητα.

Επιπρόσθετα, ελαχιστοποιεί τις μετακινήσεις της ευαίσθητης ομάδας των ατόμων με αναπηρία, τόσο στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας όσο και στους Φορείς.

Τέλος το ΙΚΑ σχεδιάζει μια ακόμη εφαρμογή η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στον κάθε ενδιαφερόμενο να καταθέτει ηλεκτρονικά την αίτηση για πιστοποίηση αναπηρίας από τα ΚΕΠΑ και να παρακολουθεί τόσο την πορεία της αίτησής του όσο και το οριστικό αποτέλεσμα της υγειονομικής επιτροπής.