Την αποτίμησή τους κάνουν κύκλοι της Κουμουνδούρου για την τριήμερη συζήτηση στη Βουλή με αφορμή την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο εξαφανισμένος -εδώ και εννέα μήνες από την Βουλή- Πρωθυπουργός, με την παρουσία του, έδειξε το πραγματικό μνημονιακό του πρόσωπο στο πανελλήνιο, καθώς και πλήρη ένδεια επιχειρημάτων και προτάσεων» ανέφεραν και συμπλήρωναν:

«Δεν μπόρεσε να απαντήσει ούτε σε ένα από τα ερωτήματα που του έθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκχυδάισε την συζήτηση με πρωτόγνωρες εκφράσεις και έδωσε ένα ακόμη πλήγμα στους θεσμούς και στην κοινοβουλευτική διαδικασία. Δεν υπάρχει μεταπολιτευτικά προηγούμενο ανάλογης συμπεριφοράς Πρωθυπουργού».

Στελέχη της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίαζαν επίσης πώς «μέσα σε 16 μήνες ο κ. Σαμαράς των μνημονίων έχει απωλέσει 25 βουλευτές. Και μπροστά του έχει να περάσει νέα μέτρα φορολόγησης των ακινήτων, πλειστηριασμών, μειώσεων στις συντάξεις και απολύσεων. Όλα αυτά πριν την κατάθεση και ψήφιση του προϋπολογισμού στο τέλος του έτους».

«Είναι εντυπωσιακό ότι ο άνθρωπος που έκανε τη μεγαλύτερη «κωλοτούμπα» για να γίνει Πρωθυπουργός, εγκαταλείποντας τις αντιμνημονιακές του κορώνες, τώρα λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει θέσεις» συμπληρώνουν κύκλοι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε ότι αφορά τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Βαγγέλη Βενιζέλο οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν: «Σε κανένα δεν προκαλεί πια καμία εντύπωση η πλήρης ταύτιση πολιτικής, λόγου και ύφους των κυρίων Σαμαρά και Βενιζέλου. Μαζί κυβερνούν, τα ίδια συμφέροντα εξυπηρετούν, μαζί κατεδαφίζουν την κοινωνία, μαζί θα καταρρεύσουν».