Στις 18 Δεκεμβρίου του 2015 – και όχι τον Μάρτιο της ίδιας χρονιάς όπως ήταν οι αρχικές εκτιμήσεις – θα βγει τελικά στους κινηματογράφους η έβδομη συνέχεια της κινηματογραφικής σειράς του «Πολέμου των Αστρων» όπως ανακοίνωσαν τα Disney Studios, που έχει αγοράσει τα δικαιώματα παραγωγής από τον Τζορτζ Λουκας.

Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν την άνοιξη του 2014 στα περίφημα Pinewood Studios κοντά στο Λονδίνο..

Η Disney αγόρασε πέρυσι την Lucasfilm, την εταιρεία παραγωγής του δημιουργού του «Πολέμου των Αστρων», Τζορτζ Λούκας, ο οποίος στη νέα ταινία θα έχει τη θέση του δημιουργικού συμβούλου. Δεσμεύεται επίσης για συνολικά τουλάχιστον τρεις νέες ταινίες, οι οποίες θα πρέπει να βγαίνουν στους κινηματογράφους κάθε δύο ή τρία χρόνια.

Σύμφωνα με τη φημολογία θα συμμετέχουν στην έβδομη ταινία τουλάχιστον τρεις ηθοποιοί από το αρχικό καστ – ο Χάρισνον Φορντ που έπαιζε τον Χαν Σόλο, η Κάρι Φίσερ που έπαιζε την πριγκίπισσα Λέιλα και ο Μαρκ Χάμιλ (Λουκ Σκάιγουόκερ)

Δεν έχουν διαρρεύσει πολλά ως προς τη θεματολογία της νέας ταινίας. Ωστόσο πολλοί προεξοφλούν πως θα πιάνει το νήμα από το τέλος της πρώτης τριλογίας, μετά την καταστροφή της σατανικής Αυτοκρατορίας.