Με σύνθημα «θα χτίσουμε μαζί το γήπεδο με πολλά από λίγους και λίγα από πολλούς» ο Δημήτρης Μελισσανίδης και οι συνεργάτες του παρουσίασαν το πρωί της Τετάρτης στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών το νέο γήπεδο της ΑΕΚ.

Η εκδήλωση είχε λάμψη, πολλή συγκίνηση, αλλά δυστυχώς και έντονο ποδοσφαιρικό στοιχείο καθώς οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ από τον εξώστη της αίθουσας του Ιδρύματος Ωνάση «έκλεισαν» την παρουσίαση φωνάζοντας συνθήματα σε μερικά από τα οποία έβριζαν χυδαία τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Μάλιστα λίγο νωρίτερα ο δημοσιογράφος Νίκος Ευαγγελάτος, που ήταν στο πάνελ της παρουσίασης, τους χειροκροτούσε.

Ωστόσο για την πλειονότητα των παρισταμένων ήταν μια εκδήλωση μνήμης και ονείρων, που έφερε σε πολλούς δάκρυα συγκίνησης.

Ο πρώτος που πήρε τον λόγο στην κατά γενική ομολογία λαμπερή εκδήλωση στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, ήταν ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, Κωνσταντίνος Κοτσάτος, ο οποίος μίλησε για τις διαδικασίες που τρέχει η Ερασιτεχνική ΑΕΚ για να ξεκινήσει το έργο.

Στη συνέχεια ο άνθρωπος που έχει αναλάβει το πρότζεκτ του νέου γηπέδου της ομάδας, Δημήτρης Ανδριόπουλος ανέλυσε όλα τα δεδομένα που αφορούν στο έργο, αναφέροντας μεταξύ άλλων:

«Στα 65 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός και γήπεδο που θα σέβεται απόλυτα το περιβάλλον», σημείωσε ο Δημ. Ανδριόπουλος. Εχουμε να διανύσουμε μαραθώνιο μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο. Το έργο θα δώσει 1500-2000 νέες θέσεις εργασίας, εκ των οποίων 200-400 θα είναι μόνιμες…» προσέθεσε.

Αμέσως μετά τη σκυτάλη πήρε ο αρχιτέκτονας Θανάσης Κυρατσούς, ο οποίος μίλησε για τις ιστορικές καταβολές της ΑΕΚ από τις οποίες είναι επηρεασμένο το νέο γήπεδο, και τον τελευταίο διαδέχτηκε ο Μητροπολίτης Δράμας, Παύλος, ο οποίος μετέφερε το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Να σημειωθεί ότι αμέσως μετά έγινε γνωστό πως το Οικουμενικό Πατριαρχείο θα δώσει χορηγία ύψους 50.000 ευρώ για το νέο γήπεδο.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης ήταν ο επόμενος που πήρε τον λόγο. Ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ, ο οποίος ευχαρίστησε τον Οικομενικό Πατριάρχη, τη δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο της Νέας Φιλαδέλφειας, τον Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό, τον Πέτρο Παππά, τον Πόλυ Χατζηιωάννου και όλους όσοι βοήθησαν για να προχωρήσει το όνειρο του γηπέδου, είπε:

«Μια εκδήλωση που σφραγίζει την πορεία της ΑΕΚ προς το αύριο… Είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε το όνειρο όλων μας… Όσο κι αν δυσκολεύονται οι αντίπαλοι μας να το καταλάβουν, η ΑΕΚ είναι κάτι περισσότερο από μία ομάδα και της αρμόζει κάτι ξεχωριστό από ένα σύγχρονο ποδοσφαιρικό γήπεδο… Το κάστρο αυτό δεν θα πέσει ποτέ. Και ο δικέφαλος θα επιστρέψει. Το γήπεδό μας δεν θα έχει αρίθμηση. Κάθε θύρα θα έχει όνομα από μια πόλη της Μικράς Ασίας. Μόνο η «21» θα έχει αρίθμηση για συμβολικούς λόγους… Όλοι μαζί. Το γήπεδό μας δεν θα έχει ιδιοκτήτη. Η ΑΕΚ δεν είναι εταιρεία. Είναι ιστορία και ιδανικό… Αυτό το γήπεδο θα ανήκει στην ΑΕΚ και τον κόσμο της… Δεν είναι υπόθεση του Μελισσανίδη το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, ακόμη κι αν χρειαστεί να βάλει τα περισσότερα χρήματα…»

Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με ένα βίντεο, πρωταγωνιστής στο οποίο ήταν ο Κώστας Βουτσάς. Σε αυτό υπήρχαν πλάνα από το γκρέμισμα του «Νίκος Γκούμας», πανοραμικά πλάνα του νέου γηπέδου που μέχρι σήμερα δεν είχαμε δει ποτέ, πλάνα από τους εσωτερικούς χώρους και από το Μουσείο της ΑΕΚ.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν πάρα πολλοί επώνυμοι, οι οποίοι έχουν συνδέσει το όνομά τους με την Ένωση. Δεν γινόταν να λείπει το ποδοσφαιρικό τμήμα το οποίο εκπροσωπήθηκε από 11 ποδοσφαιριστές, τους Τραϊανό Δέλλα, Νίκο Λυμπερόπουλο, Ντούσαν Μπάγεβιτς και Γιώργο Μπορμπόκη.

Ακόμη, στην αίθουσα ήταν πρώην μέτοχοι και πρόεδροι της Ένωσης όπως οι Σταύρος Αδαμίδης, Ντέμης Νικολαΐδης, Ανδρέας Δημητρέλος, Πέτρος Παππάς, Γκίκας Γκούμας και Πόλυς Χατζηιωάννου, αλλά και παλαίμαχοι όπως οι Κώστας Νεστορίδης, Θωμάς Μαύρος και Μίμης Παπαϊωάννου.

Παρών ήταν και ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παπαγιωτόπουλος.

Εκτός αυτών την εκδήλωση παρακολούθησαν άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών όπως οι Λευτέρης Παπαδόπουλος, Κώστας Βουτσάς και Παντελής Θαλλασινός, καθώς και ο πρώην υπουργός Κώστας Λαλιώτης.