Τελευταίες οδηγίες του Μίτσελ Γκονζάλεθ στους ποδοσφαιριστές του ενόψει του ελληνικού clasico με τον Παναθηναϊκό το Σάββατο στη Λεωφόρο(19.30).

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού στην τελευταία προπονήση της Παρασκευής ζήτησε από τους παίκτες του να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί στις στημένες φάσεις. Οι γραμμές να παίζουν κοντά, να υπάρχει αλληλοκάλυψη, σωστή αμυντική λειτουργία, κατοχή μπάλας με γρήγορο ρυθμό, βοήθεια στην επίθεση τόσο από τον άξονα, όσο και από τις πτέρυγες.

Οι Ερυθρόλευκοι έχουν την ποιότητα για να επιβάλλουν το ρυθμό του παιχνιδιού τους και να βραχυκυκλώσουν την άμυνα του ΠΑΟ. Η τετράδα με τους Φουστέρ, Κάμπελ(στις πτέρυγες), Σαβιόλα, Μήτρογλου(στην κορυφή της επίθεσης)μπορεί να δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να αποδράσει με το διπλό ο Ολυμπιακός από τη Λεωφόρο. Ωστόσο θα χρειαστεί και η βοήθεια των αμυντικών μέσων Μανιάτη, Σάμαρη. Πρόκειται για τους συνδετικούς κρίκους άμυνας και επίθεσης οι οποίοι παίζουν σημαντικό ρόλο στον επιθετικό και ανασταλτικό τομέα. Ο Ολυμπιακός θα στηριχτεί στην άμυνα στους Ρομπέρτο, Σαλίνο(Παπάζογλου), Μανωλά, Σιόβα, Χολέβα. Δεν αποκλείεται ο Μίτσελ να προτιμήσει στις πτέρυγες τον Βάις. Στην περίπτωση αυτή θα παίξει Φουστέρ στον άξονα πίσω από τον Μήτρογλου.

Εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Ντομίνγκες, Μασάντο, Ιμπαγάσα, Ολαϊτάν και οι ανέτοιμοι Μπονκ, Τόρες. Ο Μίτσελ επέλεξε για το ντέρμπι τους: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μανωλά, Σιόβα, Χολέβα, Μανιάτη, Σάμαρη, Κάμπελ, Φουστέρ, Σαβιόλα, Μήτρογλου, Βάις, Παπάζογλου, Παπαδόπουλο, Εντινγκά, Γιαταμπαρέ. Μετζανί, Μέγερι. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης αποφάσισε να μην μεταβεί στις εγκαταστάσεις του Ρέντη για να μην φορτώσει με άγχος τους παίκτες ενόψει των δύσκολων αναμετρήσεων με Παναθηναϊκό, Μπενφίκα, ΠΑΟΚ.

Ο Χαβιέρ Σαβιόλα έδωσε σύνθημα νίκης στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ο αργεντινός επιθετικός μίλησε για τον προσωπικό του φίλο που είναι ο συμπατριώτης του επιθετικός του Παναθηναϊκού Λουτσιάνο Φιγκερόα:

« Με τον Λούτσο γνωριζόμαστε πολλά χρόνια. Είναι ένας άνθρωπος με τον οποίο έχω πολύ καλές προσωπικές σχέσεις. Πέρα απ’ το ότι μοιραζόμαστε πάρα πολλές κοινές αναμνήσεις. Επομένως του εύχομαι τα καλύτερα. Θα είναι πάρα πολύ ευχάριστο το γεγονός πως θα τον ξαναδώ σύντομα από κοντά. Θα είναι πολύ όμορφο αυτό», τόνισε ο Σαβόλα.

Αναφερόμενος στο ντέρμπι της Λεωφόρου, ο 32χρονος επιθετικός υπογράμμισε: «Όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά και ιδιαίτερα τα ντέρμπι. Είναι πολύ όμορφα ματς για να αγωνιστεί κανείς. Είναι αγώνες που τους περιμένει όλος ο κόσμος. Και σε αυτή τη συνάντηση θέλουμε να συνεχίσουμε να παίζουμε σε υψηλό επίπεδο, όπως κάνουμε μέχρι τώρα. Είναι ένα παιχνίδι στο οποίο πρέπει να δώσουμε τη σημασία που του αξίζει. Όλος ο κόσμος το αναμένει εδώ και πολύ καιρό. Και θέλουμε να συνεχίσουμε με νίκη, ώστε να διατηρήσουμε τη βαθμολογική διαφορά και να παραμείνουμε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας».

Ο Σαβιόλα μίλησε για την αγωνιστική φυσιογνωμία του Παναθηναϊκού: «Είναι μία ομάδα, η οποία δεν ξεκίνησε πολύ καλά στο πρωτάθλημα, όμως προοδεύει συνεχώς. Βλέπουμε, λοιπόν, πως αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε αρκετά καλύτερη κατάσταση από ότι ήταν στην αρχή. Είναι μία ομάδα η οποία θέλει οπωσδήποτε να συνεχίσει καλά. Το ίδιο ισχύει και για εμάς. Αυτό το παιχνίδι έχει έξτρα κίνητρο και για τις δύο ομάδες. Για εμάς, διότι θέλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε στην πρώτη θέση στη βαθμολογία, Και για εκείνους είναι πολύ σημαντικό καθώς θέλουν να κερδίσουν τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Ελπίζουμε να γίνει ένα πολύ όμορφο παιχνίδι, απ’ τη στιγμή κατά την οποία οι δύο ομάδες θα έχουν κίνητρο για να παίξουν καλά και να κερδίσουν».

Υπάρχουν ομοιότητες με το clasico Μπαρτσελόνα-Ρεάλ; Ο Σαβιόλα που έχει αγωνιστεί και στις δύο κορυφαίες ισπανικές ομάδες, υπογράμμισε: «Ναι, είναι πολύ σημαντικό να συμμετέχεις σε ένα ντέρμπι. Στην Ισπανία γιατί είναι ένα πολύ σημαντικό πρωτάθλημα στην Ευρώπη. Στην Αργεντινή και ιδιαίτερα στην Λατινική Αμερική, γιατί όλοι ξέρουν τι σημαίνει το παιχνίδι ανάμεσα στην Ρίβερ και την Μπόκα. Κυρίως γιατί βλέπουμε πως οι φίλαθλοι προετοιμάζονται όλη την εβδομάδα για αυτό το ματς. Παρόλο που έχω εμπειρία από άλλα ντέρμπι και άλλα πρωταθλήματα, ανυπομονώ να ζήσω και το ελληνικό ντέρμπι. Θα είναι κάτι καινούργιο για εμένα. Ελπίζω να γίνει ένα όμορφο παιχνίδι το οποίο όλοι θα το απολαύσουν».

Τι σημαίνει γκολ σε ντέρμπι για έναν επιθετικό;

«Είναι πολύ σημαντικό το να σκοράρεις σε ένα ντέρμπι. Πρώτον, για το συναίσθημα που σου δημιουργείται. Αλλά κυρίως για το πώς νιώθει ο κόσμος. Γιατί σε ένα τέτοιο ματς είναι πολύ σημαντικό ένα γκολ. Ο κόσμος το απολαμβάνει πολύ περισσότερο. Είναι κάτι το οποίο θα το θυμούνται όχι μόνο κατά τη διάρκεια της χρονιάς, αλλά ίσως και για πολλά χρόνια μετά. Επομένως, ελπίζω να συνεισφέρω στην ομάδα μου και να σκοράρω σε αυτό το ματς», σημείωσε ο Σαβιόλα.

O Αργεντινός έστειλε το δικό του μήνυμα στον κόσμο του Ολυμπιακού:«Θα κάνουμε τα πάντα και θα παίξουμε όσο καλύτερα γίνεται για να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Αυτό θα είναι ένα ευχαριστώ για την υποστήριξη του κόσμου προς την ομάδα μας. Ελπίζουμε να καταφέρουμε να τους δώσουμε μία μεγάλη χαρά. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε καλοί στο παιχνίδι και να τους αφιερώσουμε τη νίκη».

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι το Σαββατοκύριακο θα διατίθενται εισιτήρια για τον αγώνα με την Μπενφίκα στο Γ. Καραϊσκάκης, έξω από τη Θύρα 25(10.00-15.00). Επίσης εισιτήρια θα έχουν τη δυνατότητα οι φίλαθλοι να προμηθεύονται από την επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου(www.olympiacos.org). Οι τιμές τoυς: 25 , 35 , 45 , 50 , 55 , 60 , 75 και 175 ευρώ (VIP).

Η διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός υπενθυμίζει στους φιλάθλους ότι για να προμηθευτούν εισιτήριο θα πρέπει να έχουν στην κατοχή τους την «Κάρτα Φιλάθλου Ολυμπιακού» , καταβάλλοντας 10 ευρώ ετησίως, ποσό που θα πηγαίνει εξ ολοκλήρου στο ταμείο του Ερασιτέχνη.