Τα προβλήματα «πειστικότητας» του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχθηκε εμμέσως πλην σαφώς την Πέμπτη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος κλήθηκε από τον ραδιοσταθμό BHMA FM 99,5 να σχολιάσει τα όσα είπε την Τετάρτη από την ίδια συχνότητα ο Μανώλης Γλέζος – «στον κόσμο που ρωτάει πού θα βρούμε τα λεφτά, η απάντησή μας δεν είναι πειστική» είχε δηλώσει το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς.

«Εκλαμβάνω την παρατήρηση του Μανώλη Γλέζου, τον οποίο σέβομαι και εκτιμώ απεριόριστα, ως μία προτροπή προς τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει πιο πειστική την πρότασή του για την οικονομία και την καθημερινότητα. Να πείθουμε καθημερινά και περισσότερους και περισσότερο» είπε ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Δεν παριστάνουμε τους τέλειους. Δεν μας ενοχλεί όταν κάποιος, είτε πολίτης είτε στέλεχός μας, μάς επισημαίνει κενά και αδυναμίες, διότι είναι στις προτεραιότητες του ίδιου μας του συνεδρίου η επεξεργασία του προγράμματός μας, για να γίνεται πιο συγκεκριμένο, πιο πειστικό και πιο τεκμηριωμένο» προσέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τόνισε: «Είμαι βέβαιος ότι η επιτροπή προγράμματος υπό τον Γ. Δραγασάκη θα αξιοποιήσει και τις προτάσεις του Μανώλη Γλέζου».

Σε άλλο σημείο της ραδιοφωνικής συνέντευξής του στον ΒΗΜΑ FM 99,5 ο Δημ. Παπαδημούλης επανέλαβε ότι η αλλαγή του εκλογικού συστήματος και η υιοθέτηση της απλής αναλογικής αποτελούν πάγιο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, μια δήλωση με ιδιαίτερη σημασία καθώς ο Φώτης Κουβέλης και η ΔΗΜΑΡ παρουσιάζουν την Πέμπτη την πρόταση για μετατροπές στον εκλογικό νόμο.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει την απλή και άδολη, καθαρή αναλογική, με πλήρη αντιστοιχία ψήφων και εδρών και γι’ αυτό το λόγο, επειδή δεν έχουμε μετακινηθεί πόντο από αυτή τη θέση, αν έρθει τέτοια πρόταση θα την ψηφίσουμε. Και αν έρθει άλλη πρόταση περί απλής αναλογικής, θα την εξετάσουμε. Διότι ακριβώς δεν έχουμε μετακινηθεί από αυτή τη λογική» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.