Ποιος να το φανταζόταν ότι στην τρίτη αγωνιστική της Ευρωλίγκας, την Πέμπτη (21.15 – Novasports 3) ο Ολυμπιακός θα φιλοξενούσε σε ντέρμπι κορυφής του ομίλου την Μπάγερν Μονάχου !

Είναι η πρώτη φορά που θα βρεθούν αντίπαλες οι δύο ομάδες, αλλά οι Γερμανοί έχουν μπει δυναμικά στην Ευρωλίγκα και δείχνουν ικανοί για όλα, κάτι που παραδέχτηκε και ο Γιώργος Μπαρτζώκας

«Ειλικρινά περιμένουμε ένα δύσκολο απόγευμα και πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι δεν υπάρχει κανένα εύκολο παιχνίδι. Οι παίκτες και ο προπονητής της έχουν δυνατά πνευματικά χαρακτηριστικά και δεν είναι τυχαίο πως είναι αήττητοι σε Γερμανία αλλά και Ευρωλίγκα, έστω και αν τα δύο παιχνίδια στην Ευρώπη με την Ζιελόνα Γκόρα και τη Σιένα εντός, δεν είναι άκρως αντιπροσωπευτικά» τόνισε ο τεχνικός του Ολυμπιακού που μίλησε με τα καλύτερα λόγια και για τον αντίπαλο τεχνικό:

«Ο προπονητής της Μπάγερν, ο κόουτς Πέσιτς, είναι καταξιωμένος και πολύ έμπειρος. Αρέσκεται να τρέχει στο γήπεδο και να βγάζει από τον κάθε παίκτη ό,τι καλύτερο έχει. Δεν υπάρχουν στοιχεία υπερβολής όταν μιλάμε για ένα μέγεθος συλλόγου γενικότερα όπως η Μπάγερν που είναι μία πολύ καλή και επικίνδυνη ομάδα. Έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Μαζί με 2-3 συλλόγους στην Ευρώπη, έχουν κοινή διοίκηση με το ποδόσφαιρο και αυτό τους δίνει μεγάλο μπάτζετ! Άποψη μου είναι ότι θα διεκδικήσει ακόμα και τίτλους στην Ευρωλίγκα τα επόμενα χρόνια» αποφάνθηκε ο Έλληνας τεχνικός που είδε με ικανοποίηση τον Μπρέντ Πέτγουεϊ να παρουσιάζει μεγάλη βελτίωση στον τραυματισμό του στο πέλμα.

«Αναρρώνει εξαιρετικά γρήγορα και ενώ δεν τον υπολογίζαμε για αυτό το παιχνίδι θα δοκιμάσει το πόδι του το πρωί του αγώνα και θα δούμε. Αν νιώσει καλά μπορεί και να παίξει. Σίγουρα επιστρέφει ο Μπέγκιτς, ο οποίος πάντως δεν είναι 100% έτοιμος. Μπορεί όμως να δώσει σημαντική βοήθεια και στα ριμπάουντ, όπου η Μπάγερν έχει καλή δυναμική. Όμως παίζει και με περισσότερες επιθέσεις. Έχει αθλητικότητα στην περιφέρεια και μπορεί να σου δημιουργήσει επιθετικά προβλήματα με τον Σαφαρτζικ να έχει πολύ εκτελεστικό ρόλο, πασάροντας πολύ καλά και γρήγορα. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Ντιλέινι. Γενικά είναι μία ομάδα του προπονητή και γι’ αυτό έχει νίκες. Είναι δύσκολο να την καταβάλεις».

Ο Ολυμπιακός έδειξε πολύ καλό πρόσωπο στην Τουρκία με καλές συνεργασίες παρά το γεγονός ότι στην ομάδα υπάρχουν πολλοί νέοι παίκτες.

«Ξέρετε παίζει ρόλο που είναι και ο…προπονητής δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Είμαι και εγώ πιο έτοιμος δηλαδή. Γενικά νοιώθω πολύ ήρεμος με τις προσθήκες των παικτών που έχουμε κάνει γιατί ξέρω πόσο μπορούν να βοηθήσουν. Βλέπω και τον Ντάνστον πως δουλεύει στην προπόνηση και είμαι ευχαριστημένος ενώ δεν ανησυχώ που οι ψηλοί μας κάνουν εύκολα φάουλ.

Άλλωστε με τον τρόπο που παίζουμε, θα έχουμε φθορά στα φαουλ και έχουμε έξι ψηλούς στην 12άδα. Στα παιχνίδια που έλειπε ο Μπέγκιτς αντιμετωπίσαμε προβλήματα από φθορά στα φάουλ, αλλά από την άλλη δεν είναι εγωιστές οι παίκτες μας για να μην κάνουν φάουλ και να μένουν όσο το δυνατόν περισσότερο στο παρκέ» κατέληξε ο τεχνικός του Ολυμπιακού που έχει ζητήσει μεγάλη αυτοσυγκέντρωση από τους παίκτες του, που ξέρει ότι παίζουν καλύτερα εκτός έδρας !

«Πολλές φορές εκτός έδρας, υπάρχει μεγαλύτερη συγκέντρωση και συσπείρωση. Ο ένας χρειάζεται τον άλλον. Κάποιες φορές έχουμε αυξομειώσεις στην απόδοσή μας. Αυτό θα συμβαίνει μέχρι τέλους σε αυτό το επίπεδο που είμαστε και είναι απόλυτα φυσιολογικό. Δεν γίνεται μία ομάδα να παίζει σταθερά σε όλο το ματς για σαράντα λεπτά, ενώ υπάρχει και η αντίδραση του αντιπάλου».