Λένε πως καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς κάποιες φορές, αλλά ο Εϊσι Λο μάλλον παρασύρθηκε από την χαλαρή παρέα με δύο φίλους του μπάσκετ, και μιλώντας στο μπασκετικό μπλόγκ (http://gotgamexperts.blogspot.co.uk/), είπε πράγματα που πίστευε αλλά ενδεχομένως ποτέ δεν θα ήθελε να δημοσιοποιήσει.

Ο Αμερικανός γκαρντ του Ολυμπιακού πάντως απολογήθηκε ζητώντας συγγνώμη μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter όπου γράφει χαρακτηριστικά αναφερόμενος στον Δημήτρη Διαμαντίδη:

«Το μόνο που είπα για αυτόν ήταν ότι είναι ένας σπουδαίος παίκτης, πώς σέβομαι όσα έχει καταφέρει και δεν μπορείς να αρνηθείς όσα έχει επιτύχει. Δεν θα προσπαθούσα να προσβάλλω κάποιον παίκτη μέσα από τα Media. Πίστευα πως έδινα μία συνέντευξη για τον αθλητισμό των ΗΠΑ. Δεν γνωρίζω πως φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Απολογούμαι στην ομάδα μου, στον Διαμαντίδη, στον Παναθηναϊκό και σε οποιονδήποτε άλλον προσβλήθηκε. Ήταν ένα ειλικρινές λάθος».

Όταν μάλιστα δέχεται την ερώτηση από τον Τζίν, για τον Δημήτρη Διαμαντίδη, αρχίζει να απαντάει όπως θα διαβάσετε:

– Ποια η γνώμη σου για τον Δημήτρη Διαμαντίδη;

«Δεν μου αρέσει να μιλάω άσχημα για ανθρώπους στα Media»

– Δεν είμαστε εδώ για να σε κάψουμε.

«Πιστεύω πως προστατεύεται πολύ τόσο από τους συμπαίκτες του, όσο και από τους διαιτητές. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη. Είναι σίγουρα ένας σπουδαίος παίχτης, αλλά τόσο αυτός όσο και η ομάδα του έχουν μια μικρή διαιτητική εύνοια. Άμα τον δείτε στην Euroleague και στο Ελληνικό πρωτάθλημα θα προσέξετε πως είναι σαν να παίζουνε δυο διαφορετικοί παίχτες. Στην Euroleague δεν τον προστατεύουν και τόσο, οπότε δεν είναι και τόσο καλός άμα δείτε. Στοιχηματίζω πως άμα παίξουμε με τον Παναθηναικό στην Euroleague, τότε θα τον κερδίσουμε με 20 πόντους»

– Οπότε να μην ρωτήσουμε ποια η γνώμη σου για το μεγάλο δίλημμα στην Ελλάδα. Σπανούλης η Διαμαντίδης;

«Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης. Δεν υπάρχει καν δίλημμα. Ο Σπανούλης είναι πολύ καλύτερος» ολοκληρώνει ο Λο αυτό το κομμάτι της συζήτησης, που προφανώς θεωρούσε προσωπικό.

Άλλωστε φαίνεται και από το διάλογο ότι ο Λο δεν πιστεύει ότι οι συγκεκριμένες ατάκες θα δημοσιευτούν και φυσικά δεν είναι τυχαίο ότι αργότερα την Τρίτη το βράδυ είχαν αφαιρεθεί αυτές οι επίμαχες ατάκες, προφανώς μετά από επικοινωνία του παίκτη με τους ιδιοκτήτες του μπλόγκ.

Κατά τα άλλα η συνέντευξη δεν έχει μόνο μπάσκετ, αλλά και πολύ αμερικάνικο ποδόσφαιρο (ράγκμπι) και μπέιζμπολ, όπου ο Εϊσι Λο δείχνει βαθύς γνώστης των αθλημάτων αυτών και κυρίως μεγάλος φάν.

Στάζει μέλι για τον Βασίλη Σπανούλη, μιλάει με πολύ καλά λόγια για τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τον Ντούσαν Ιβκοβιτς, όπως φυσικά για τον καλό του φίλο Κάιλ Χάινς και για τον Πέρο Αντιτς που και οι δύο δεν είναι πλέον στην ομάδα.

Επίσης τον ρωτάνε για τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού Δημήτρη Γιαννακόπουλο, και απαντάει ότι δεν τον γνωρίζει παρά μόνο ξέρει ότι λέει αρκετά αρνητικά για τον Ολυμπιακό.

Μπορείτε να διαβάσετε όλη τη συνέντευξή του στο συγκεκριμένο μπλόγκ, στο οποίο υπάρχουν και φωτογραφίες των δύο φίλων του μπάσκετ με τον Εϊσι Λο, με τον οποίο στη συνέχεια δείπνησαν παρέα και με τη γυναίκα του σε εστιατόριο της Γλυφάδας όπως αναφέρουν, μιλώντας και πάλι αρκετά για αμερικάνικο ποδόσφαιρο.