Σε διάψευση δημοσιεύματος προχώρησε – διά του εκπροσώπου του – ο πρίγκιπας Κάρολος, σύμφωνα με το οποίο ο γιος της βασίλισσας Ελισάβετ Β΄ βλέπει ως «φυλακή» την ανάληψη των καθηκόντων του βασιλιά.

Σε δημοσίευμα του περιοδικού Time, ένα πρόσωπο από τον βασιλικό οίκο φέρεται ότι δήλωσε πως ο Κάρολος ανησυχεί ότι δεν θα προλάβει να επιτύχει τους φιλανθρωπικούς του στόχους προτού κλείσουν «οι πύλες της φυλακής».

«Αυτή δεν είναι η άποψη του πρίγκιπα της Ουαλίας και δεν θα πρέπει να αποδίδεται σε αυτόν, καθώς δεν είπε αυτά τα λόγια», σημείωσε ο εκπρόσωπός του.

«Ο πρίγκιπας, έχοντας αίσθηση του καθήκοντος, υποστηρίζει την βασίλισσα καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής του και πάντοτε εκτελεί εν παραλλήλω τα επίσημα καθήκοντά του και το φιλανθρωπικό του έργο», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Η δημοσιογράφος Κάθριν Μέγιερ, η οποία πήρε συνέντευξη από περισσότερους από 50 φίλους και συνεργάτες του Καρόλου, σημείωσε ότι η φράση αυτή παρερμηνεύτηκε: «Αναφερόταν στην όλο και μεγαλύτερη έλλειψη χρόνου που έχει«.

«Ο ίδιος ουδόλως λέει ότι δεν θέλει να είναι βασιλιάς και ουδείς στον βασιλικό οίκο δεν το λέει αυτό», υπογράμμισε η Μέγιερ σε δηλώσεις που έκανε στο ραδιόφωνο του BBC.