Ο μόλις τριών μηνών Πρίγκιπας Γεώργιος και οι γονείς του, ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ, Γουίλιαμ και Κέιτ, βρέθηκαν στο παρεκκλήσι του ανακτόρου του Σεν Τζέιμς για τη βάπτιση του μελλοντικού βασιλιά της Αγγλίας.

Στην τελετή παραβρέθηκαν οι βασιλείς προπαππούδες, Ελισάβετ και Φίλιππος, οι γαλαζοαίματοι παππούδες, Κάρολος και Καμίλα, ο πρίγκιπας Χάρι και η οικογένεια Μίντλεντον.

Ο Πρίγκιπας Γεώργιος έχει έξι νονούς: Ο Φέργκους Μπόιντ, φίλος και συγκάτοικος στο Πανεπιστήμιο του Δούκα και της Δούκισσας του Κέμπριτζ, ο Χιου Βαν Κάτσεμ του οποίου η κόρη Γκρέης ήταν παράνυφος στον γάμο του ζεύγους, η Αιμιλία Ντ΄Ερλάνγκιερ, παιδική φίλη της Κέιτ, ο ιδιαίτερος γραμματέας του Γουίλιαμ Λόουθερ Πίνκερτον, η στενή φίλη της μητέρας του Γουίλιαμ Νταϊάνας κα Σάμουελ, και ο Ερλ Γκρόζβενορ, γιός του Δούκα του Γουέστμινστερ.

Για τα βασιλικά δεδομένα, το παρεκκλήσι που διάλεξαν ο Γουίλιαμ και η Κέιτ για τη βάφτιση του μωρού θεωρείται μικρό, πόσο μάλλον για τη βάπτιση ενός μελλοντικού βασιλιά.

Η παράδοση θέλει την τελετή αυτή να διεξάγεται στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Ωστόσο, ο δούκας και η δούκισσα του Κέμπριτζ «σπάνε» εκ νέου το πρωτόκολλο και κάνουν τις δικές τους επιλογές.

Όπως σε κάθε βασιλική βάπτιση, έτσι και σε αυτή τηρήθηκαν οι παραδόσεις.

Όταν ο πρίγκηπας Γουίλιαμ βαφτίστηκε το 1982, ήταν ντυμένος με την παραδοσιακή δαντέλα και σατέν ρόμπα, που είχε σχεδιάσει η μεγαλύτερη κόρη της Βασίλισσας Βικτωρίας.

Η συγκεκριμένη αμφίεση δεν χρησιμοποιείται πλέον, αλλά ο πρίγκιπας Γεώργιος φόρεσε ένα πανομοιότυπο χειροποίητο φόρεμα βάπτισης.

Ο πρίγκιπας Γεώργιος βαφτίστηκε με νερό από τον ποταμό Ιορδάνη.

Αναμένται να δοθεί στη δημοσιότητα η ιστορική φωτογραφία της βασίλισσας Ελισάβετ με τους τρεις μέλλοντες βασιλείς, Κάρολο, Γουίλιαμ και Γεώργιο, που θα θυμίζει την αντίστοιχη του Ιουλίου 1894, οπότε βαφτίστηκε ο μέλλων βασιλιάς Εδουάρδος Η’ και φωτογραφήθηκε με τον πατέρα του, μετέπειτα Γεώργιο Ζ’ τον παππού του μέλλοντα Εδουάρδο Ζ’ και την προγιαγιά του βασίλισσα Βικτωρία.

Ως αναμνηστικό της βάπτισης, όπως ανακοίνωσε το Βρετανικό Βασιλικό Νομισματοκοπείο, θα τυπωθούν ειδικά νομίσματα. Μόλις 22 κέρματα θα είναι προς πώληση αντί 50.000 λιρών. Επιπλέον, θα τυπωθούν ένα χρυσό νόμισμα των 5 λιρών όπως και το πιο οικονομικό ασημένιο κέρμα των 5 λιρών.