Την ενέργεια που σπατάλησε με τη Μάλαγα την Παρασκευή, ήταν λογικό να μην την έχει την Κυριακή στα Ιλίσια ο Ολυμπιακός, που ζορίστηκε σε κάποια σημεία και νίκησε πιο δύσκολα από ότι δείχνει το τελικό 78-57 τον αξιόμαχο Ηλυσιακό.

«Πρέπει κάθε φορά να είμαστε συγκεντρωμένοι όσο και αν ξέρω ότι είναι δύσκολο αυτό όταν μεσολαβούν λιγότερο από 48 ώρες από το προηγούμενο παιχνίδι» τόνισε ο τεχνικός του Ολυμπιακού Γιώργος Μπαρτζώκας, που δε το χρησιμοποίησε φυσικά ως δικαιολογία αφού άλλωστε οι ίδιοι οι Πρωταθλητές Ευρώπης είχαν ζητήσει να παίξουν Κυριακή (και όχι Δευτέρα) για να έχουν μια παραπάνω ημέρα προετοιμασίας για τον αγώνα με τη Γαλατάσαραϊ στην Τουρκία την Πέμπτη.

Ο Ηλυσιακός που είχε αφήσει εντελώς το παιχνίδι του κυπέλλου με τον Ολυμπιακό πριν μια εβδομάδα, παρουσιάστηκε πολύ πιο έτοιμος, με τον Νίκο Χατζή (δεν είχε παίξει στο κύπελλο) να προσθέτει πολύτιμους πόντους με την εμπειρία του και να δίνει άλλο αέρα στην ομάδα του. Επίσης η παρουσία του Ντι Στέφενς που έλειπε αρκετό καιρό λόγω τραυματισμού έδωσε έξτρα (και ριμπάουντ) στους γηπεδούχους.

Οι οποίοι κοίταξαν τον Ολυμπιακό στα μάτια μένοντας κοντά στο σκόρ (40-45 στο 27’, και 50-58 στο 34’) αλλά λογικά κατέρρευσαν στο φινάλε, όπου μέτρησε όχι μόνο η εμπειρία αλλά και οι περισσότερες λύσεις των φιλοξενουμένων. Που είχαν και πάλι λίρα εκατό τον πιο σταθερό (από νέους και παλιούς) παίκτη τον Λοτζέσκι (21π., 8ριμπ., 2 ασιστ).

«Φταίω ίσως και εγώ που έβαλα κάποια στιγμή όλους τους νεαρούς μέσα, αλλά οφείλουμε να είμαστε κάθε στιγμή έτοιμοι» τόνισε ο κόουτς του ιδιαίτερα ομαδικού (με 25 ασίστ) Ολυμπιακού που τα «έχωσε» αρκετές φορές στους παίκτες του, αλλά μάλλον το επιδίωξε για να τους αφυπνίσει. Ήταν η στιγμή που έπαιξε με πεντάδα τους Σλούκα, Κατσίβελη, Παπαπέτρου, Σίμονς και Αγραβάνη.

«Αυτή τη φορά μελετήσαμε καλύτερα το ματς σε σχέση με του κυπέλλου που είχαμε επιλέξει να το αφήσουμε στην τύχη του επειδή μας ένοιαζε το ματς με την Πάτρα για το πρωτάθλημα. Όμως κακά τα ψέματα, ήταν δύσκολο και ο Ολυμπιακός τόσο γρήγορα από το ματς με τους Ισπανούς να έχει μεγάλη συγκέντρωση» παραδέχτηκε ο τεχνικός του Ηλυσιακού Δημήτρης Λιόγας που έπλεξε και το εγκώμιο του αρχηγού της ομάδας Νίκου Χατζή: «Είναι εξαιρετικός επαγγελματίας που ξέρει πάντα να είναι έτοιμος όταν πρέπει να δίνει το καλύτερο παράδειγμα στους νεώτερους».

Ο Σπανούλης με 10 ασίστ (οι επτά από το πρώτο μέρος) και ο Πρίντεζης με 11 πόντους βοήθησαν εξίσου τον Ολυμπιακό αλλά είναι φανερό ότι βρίσκονται ακόμα σε περίοδο αποκατάστασης από το κοπιαστικό Ευρωμπάσκετ.

Από τους γηπεδούχους πλίν Χατζή, εξαιρετικός σε άμυνα και οργάνωση ο Παναγιώτης Καυκής, αλλά και ο Περικλής Δορκοφίκης με τον Ντι Στέφενς.

Ηλυσιακός (15/44δ.,7/17τρ.,6/12β.,23-13ρ.,9ασιστ, 6κλεψ., 13άθ.): Καυκής 6 , Φακοπουλίδης, Αντωνάκης 3 (1), Σμιθ 6 (1), Χατζής 16 (24/8δ.,2/3τρ.,2/2β.,4κλ., 3λαθ.), Δορκοφίκης 9 (3/4διπ., 1/4τρ.), Στέφενς 5 (4-1ριμπ.), Βαβάτσικος, Ιωάννου, Τζουγκαράκης , Μποντζ, Άντερσον 8 (2).

Ολυμπιακός (18/36διπ.,10/25τρ.,12/16β.,27-11ρ., 25 ασιστ, 9 κλεψ., 4 κοψ, 11 λαθ.): Πέτγουεϊ 9 (1), Λο 7 (1τρ., 6 ασιστ), Ντάνστον 5, Σπανούλης 3 (1 τρ., 10ασ.), Παπαπέτρου, Σλούκας 5 (1), Σίμονς 9 (6-2 ριμπ.), Λοτζέσκι 21 (4/6διπ.,3/6τρ.,4/4β.,6-2ρ., 2ασιστ), Πρίντεζης 11 (3/6δ., 1/2τρ.,), Μάντζαρης 3 (1), Κατσίβελης 2.