Ακούει στο όνομα Μαρία και ψελλίζει κάποιες λέξεις στη γλώσσα των Ρομά. Τα σημάδια της εγκατάλειψης και του καταυλισμού είναι έντονα στο πρόσωπο και στη συμπεριφορά του παιδιού. Το κατάξανθο κοριτσάκι με τα πράσινα μάτια που βρέθηκε σε καταυλισμό των Ρομά στα Φάρσαλα της Λάρισας εκτιμάται ότι είναι περίπου τεσσάρων χρόνων.

Κανείς όμως δεν είναι σε θέση να γνωρίζει την ακριβή ηλικία της, τους βιολογικούς γονείς, τη χώρα καταγωγής της και κυρίως πώς αποκόπηκε από τους γονείς και βρέθηκε να ζει με το ζευγάρι των Ρομά.

Αδύνατο με μια έκφραση φόβου, το μικρό κορίτσι όταν πρωτοπήγε στον σύλλογο Χαμόγελο του Παιδιού έκλαιγε συνέχεια. Οταν πέρασαν οι ώρες στο φιλόξενο και γεμάτο θαλπωρή περιβάλλον του συλλόγου, άρχισε να ηρεμεί.

Η ιστορία του παιδιού, με τις ελάχιστες λεπτομέρειες που έχουν γίνει γνωστές, σοκάρει. Οι αστυνομικοί την ώρα της έρευνας στο σπίτι του ζευγαριού των Ρομά το βρήκαν σκεπασμένο, σε μια άκρη στο πάτωμα.

Σήμα στην Ιντερπόλ. Η αστυνομική έρευνα για αυτήν τη συγκλονιστική υπόθεση συνεχίζεται, ενώ έχει σταλεί επείγον σήμα στην Ιντερπόλ, σε μια προσπάθεια εντοπισμού των βιολογικών γονέων ώστε να δοθεί απάντηση κάτω από ποιες συνθήκες έπεσε στα χέρια του ζευγαριού των Ρομά το κοριτσάκι.

Η αρχή για την αποκάλυψη της τρομερής ιστορίας έγινε την περασμένη Τετάρτη κατά τη διάρκεια μιας αστυνομικής επιχείρησης στον καταυλισμό των Ρομά στα Φάρσαλα.

Ο έλεγχος. Αστυνομικοί πήγαν για έλεγχο και στο σπίτι του ζευγαριού, ενός 39χρονου και μιας 40χρονης.

Τυχαία κατά τον έλεγχο βρήκαν το κοριτσάκι. Τα χαρακτηριστικά του, ξανθά μαλλιά και πράσινα μάτια, κίνησαν αμέσως τις υποψίες τους. Το παιδί δεν φαινόταν να έχει σχέση μαζί τους.

Οι δυο «γονείς» προσήχθησαν για εξέταση στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας ενώ παραγγέλθηκε εξέταση DNA.

Τα αποτελέσματα επιβεβαίωσαν τις υποψίες των αστυνομικών καθώς δεν προέκυψε κληρονομική συμβατότητα μεταξύ των γενετικών στοιχείων του παιδιού με τα γενετικά στοιχεία των δύο Ρομά.

Οι δύο Ρομά κατά την εξέτασή τους προέβαλαν συνεχώς ισχυρισμούς. Αρχικά ότι το παιδί το είχε κάνει η 40χρονη με έναν Καναδό και στη συνέχεια όταν ο κλοιός έσφιξε μετά τα αποτελέσματα της εξέτασης DNA, ισχυρίστηκαν ότι το… βρήκαν έξω από ένα σουπερμάρκετ, κατόπιν ότι τους το έδωσε μια γυναίκα από τη Βουλγαρία που γέννησε στον καταυλισμό και το υιοθέτησαν.

Η αρπαγή. Από τις μέχρι τώρα έρευνες προέκυψε ότι το ζευγάρι των Ρομά πήραν κάτω από άγνωστες ακόμα συνθήκες το παιδί το 2009 και στη συνέχεια κατάφεραν να υφαρπάξουν από το Τμήμα Γεννήσεων του Δήμου Αθηναίων ληξιαρχική πράξη γέννησης και βάπτισης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δύο Ρομά είχαν καταφέρει να εκδώσουν ακόμα και αριθμό φορολογικού μητρώου με τα στοιχεία του παιδιού.

Η 40χρονη όπως διαπιστώθηκε είναι κάτοχος δύο δελτίων αστυνομικής ταυτότητας με διαφορετικά στοιχεία, ενώ διατηρεί ταυτόχρονα δύο διαφορετικές οικογενειακές μερίδες, μία στον Δήμο Λαρισαίων, στην οποία εμφανίζεται ως μητέρα πέντε κοριτσιών κι ενός αγοριού, και μία στον Δήμο Τρικάλων, στην οποία εμφαίνεται ως μητέρα τεσσάρων κοριτσιών.

Σε αυτές τις οικογενειακές μερίδες παρουσιάζεται η 40χρονη μέσα σε πέντε μήνες, το 1993 (από τον Ιούνιο έως τον Νοέμβριο) να έχει γεννήσει τρία παιδιά, ενώ σε άλλο χρονικό διάστημα τρεισήμισι μηνών (από τον Οκτώβριο του 1994 μέχρι τον Φεβρουάριο του 1995) να έχει γεννήσει άλλα τρία παιδιά.

Ο δε 39χρονος διαθέτει και αυτός οικογενειακή μερίδα στον Δήμο Φαρσάλων που τον εμφανίζει ως πατέρα άλλων τεσσάρων παιδιών.

Επαιρναν πολυτεκνικά επιδόματα!

Ερευνα σε βάθος γίνεται καιγια τα άλλα δέκα παιδιά τα οποία το ζευγάρι των Ρομά παρουσίαζαν σαν δικά τους προκειμένου όπως εκτιμάται να τα εκμεταλλεύονται εισπράττοντας πολυτεκνικά επιδόματα.