Κίνητρο για τον Ολυμπιακό είναι το βαρύ και δύσκολο πρόγραμμα σημειώνει ο Μίτσελ Γκονζάλεθ. Ο τεχνικός των νταμπλούχων μίλησε για τους Μήτρογλου, Σάμαρη και για το ματς με τον Πλατανιά στα Χανιά.

«Αυτό το πρόγραμμα είναι κάτι που περιμέναμε και το ξέραμε. Το πρόγραμμα μας δίνει κίνητρο. Το γεγονός πως οι ποδοσφαιριστές μας έχουν τόσες πολλές υποχρεώσεις, ενώ παίζουν και στις εθνικές ομάδες, είναι κάτι το οποίο το βλέπουμε θετικά και μας αρέσει», σημείωσε στη Nova ο Μίτσελ.

Ο Ολυμπιακός δίνει 7 ματς σε 23 ημέρες και ισπανός κόουτς είπε: «Όλα κινούνται σε φυσιολογικά πλαίσια. Το περιμέναμε απ’ την αρχή της χρονιάς. Όχι μόνο το γεγονός πως έχουμε να παίξουμε δύο ντέρμπι(με Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ), αλλά και δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια(με την Μπενφίκα). Το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Πλατανιά δεν είναι εύκολο. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον αγώνα με σοβαρότητα. Αν πάμε στην Κρήτη με την μέγιστη συγκέντρωση δε θα έχουμε κάποιο πρόβλημα. Πρέπει να σεβαστούμε τον αντίπαλό μας.

Επίσης, έχει έναν προπονητή, ο οποίος σε οποιαδήποτε ομάδα και αν έχει δουλέψει, έχει προσφέρει έργο. Και δε χρειάζεται να πάμε πολύ μακριά. Αν κρίνουμε μόνο απ’ την περσινή χρονιά, θα δούμε ότι πήγε πολύ καλά. Και πιστεύουμε ότι το ίδιο θα κάνει και φέτος».

Για τον Μήτρογλου ο Μίτσελ υπογράμμισε:«Με τον Μήτρογλου ασχολείται ο Τύπος πολύ τον τελευταίο καιρό. Από ότι φαίνεται μέχρι στιγμής δεν του πάει και άσχημα αυτό. Ο ίδιος ο παίκτης ξέρει πολύ καλά ποια συμπεριφορά θα πρέπει να υιοθετήσει. Παραμένει συγκεντρωμένος στη δουλειά του. Αν επηρεαστεί απ’ τις φήμες δε θα του κάνει καλό. Αν μείνει συγκεντρωμένος, σίγουρα είναι ένας παίκτης αναντικατάστατος. Αν όμως χάσει τη συγκέντρωσή του, ο συναγωνισμός είναι πολύ μεγάλος σε αυτήν την ομάδα και κανείς δεν έχει σίγουρη τη θέση του».

Ο Μίτσελ μίλησε και τον Σάμαρη που φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα της εθνικής στο ματς με το Λιχτενστάιν:

«Θέλω να τον συγχαρώ για το ντεμπούτο του στην εθνική και για την πολύ καλή απόδοση που είχε. Όμως, θέλω να διευκρινίσω πως δεν είμαι ο προπονητής που τον έβαλε να παίξει. Είναι ο ίδιος ο παίκτης ο οποίος τράβηξε την προσοχή των προπονητών. Επομένως, τα συγχαρητήρια τα αξίζει ο ίδιος.Αν δείξει την εργατικότητα που έχει στη δική μας ομάδα και συνεχίσει να δουλεύει με τον ίδιο τρόπο, είναι σίγουρο πως θα γίνει βασικός και στην εθνική και γιατί όχι και στο Παγκόσμιο Κύπελλο».

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού αναφερόμενος στα συνεχόμενα ματς που έχουν δώσει οι διεθνείς ποδοσφαιριστές υποστήριξε:«Υπάρχει το άσχημο μέρος, διότι δεν μπορούμε να δουλέψουμε με τους παίκτες μας και να βάλουμε σε μία σειρά τη δουλειά που θέλουμε να κάνουμε. Υπάρχει και το καλό μέρος. Το γεγονός πως πολλοί ποδοσφαιριστές μας παίζουν με τις εθνικές τους, σημαίνει πολύ καλά πράγματα για τον σύλλογο μας, για τους παίκτες μας. Είναι κάτι που μας αρέσει».

Στον αγωνιστικό τομέα, παίκτης για ειδικές αποστολές είναι ο αμυντικός Τάσος Παπάζογλου. Ο 25χρονος στόπερ προορίζεται στην αριστερή πλευρά της άμυνας στον αγώνα με τον Πλατανιά στα Χανιά το Σάββατο καθώς εξακολουθούν να είναι τραυματίες οι Χολέβας, Μπονγκ. Οι δύο αριστεροί μπακ-χαφ ακολούθησαν την Πέμπτη θεραπεία και αερόβιο πρόγραμμα και στην τελευταία προπόνηση της Παρασκευής θα διαπιστωθεί ο βαθμός ετοιμότητας τους.

Ο Παπάζογλου έχει καλύψει όλες τις θέσεις της άμυνας. Οι ρόλοι που έχει αναλάβει είναι στόπερ, δεξιού και αριστερού οπισθοφύλακα. Ο Βάις απουσίαζε με άδεια από την προπόνηση της Πέμπτης.

Ο Κώστας Μήτρογλου παρέλαβε το βραβείο του MVP της 7ης αγωνιστικής από τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Σάββα Θεοδωρίδη. Ο 25χρονος διεθνής φορ πήρε το 60,1% των ψήφων και τόνισε για άλλη μία φορά ότι τα δίνει όλα για να νικάει ο Ολυμπιακός.

Από την πλευρά του ο Σάββας Θεοδωρίδης έπλεξε το εγκώμιο του Μήτρογλου: «Ο Κώστας είναι ένας πολύ μεγάλος παίκτης και χαρισματικός σκόρερ. Ακόμα δεν έχετε δει τίποτα απ’ τον Μήτρογλου. Μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα πράγματα. Εύχομαι εφέτος με λίγη τύχη να σπάσει όλα τα κοντέρ σε Ελλάδα και Ευρώπη».

Μήνυμα για να ενταχθεί σύντομα στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Ολυμπιακού απηύθυνε ο Μιγκέλ Τόρες, μέσω του λογαριασμού που διατηρεί στο Facebook: «Λίγο πριν από την επιστροφή μου. Θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά και θα μπω κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα για να δώσω και εγώ με τη σειρά μου χαρά στον κόσμο μας. Είμαι πολύ χαρούμενος που υπέγραψα σε αυτήν την ομάδα και θέλω να σας ευχαριστήσω για την αγάπη που λαμβάνω καθημερινά. Εύχομαι να συνεχίσουμε να σας ανταμείβουμε και να σας δίνουμε χαρές με τους θριάμβους μας. Φόρτσα Ολυμπιακός».

Ο ισπανός αμυντικός δεν έχει ούτε λεπτό χρόνο συμμετοχής και έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους.