Ο Σεμπάστιαν Φέτελ με Red Bull, θριάμβευσε στο ιαπωνικό γκραν πρι στη Σουζούκα, αλλά δεν κατέκτησε και μαθηματικά τον τίτλο.Κι αυτό επειδή ο Φερνάντο Αλόνσο τερματισε στην τέταρτη θέση. Ετσι, ο Φέτελ θα περιμένει τον επόμενο αγώνα (27 Οκτωβριου, Ινδία).

Δεύτερος ήταν ο άλλος οδηγός της Red Bull, ο Μαρκ Γουέμπερ και τρίτος, ο Ρομάν Γκροσάν με Lotus. Αυτή ήταν η πέμπτη συνεχόμενη νίκη του Φέτελ και η ένατη εφετινή. Ο γερμανός οδηγός μπορεί να ξεκίνησε από τη δεύτερη θέση και να βρέθηκε στη συνέχεια στην τρίτη, όμως, κατάφερε να εκμεταλευτεί την λανθασμένη, όπως αποδείχτηκε, στρατηγική της Lotus στον Γκροσάν. Κι αυτό, λόγω της χρονικής στιγμής που επιλέχθηκε για πιτ στοπ, οκτώ γύρους νωρίτερα από τον Φέτελ.

Απογοητευτικός αγώνας για την Mercedes, αφού ο Λιούις Χάμιλτον εγκατέλειψε στον δέκατο γύρο, ενώ ο Ρόσμπεργκ τερμάτισε όγδοος.

Στην τέταρτη θέση λοιπόν ήταν ο Αλόνσο (Ferrari) και ακολούθησαν: Ράικονεν (Lotus), Χούλκενμπεργκ (Sauber), Γκουτιέρεζ (Sauber), Ρόσμπεργκ (Mercedes), Μπάτον (MacLaren), Μάσα (Ferrari).

Στη βαθμολογία των οδηγών, ο Φέτελ έχει 297 βαθμούς και ο Αλόνσο 207. Ακολουθούν, Ράικονεν 177, Χάμιλτον 161, Γουέμπερ 148. Στους κατασκευαστές, η Red Bull έχει 445 και ακολουθούν, Ferrari 297, Mercedes 287, Lotus 264.