Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους και με σύμφωνη γνώμη του 5ου ανακριτή Πειραιά και του εισαγγελέα οι τρεις από τους τέσσερις χρυσαυγίτες οι οποίοι είχαν αναγνωριστεί από εννέα μέλη του Συνδικάτου Μετάλλου της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης που ανήκουν στο ΠΑΜΕ, για την επίθεση εναντίον τους με ρόπαλα τα μεσάνυχτα της 12ης Σεπτεμβρίου στη διάρκεια αφισοκόλλησης στο Πέραμα.

Μόνον ο ένας αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Και οι τέσσερις κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Σημειώνεται ότι ο ένας από τους τρεις προφυλακιστέους, ο Τάσος Πανταζής, που φέρεται ως πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής του Περάματος, έχει ήδη προφυλακιστεί με την κατηγορία της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, μετά την κατάθεσή του στον ανακριτή στην Ευελπίδων.

Ο Πανταζής εμπλέκεται στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αλλά και σε επιθέσεις σε βάρος Αιγυπτίων ψαράδων.

Στην απολογία του φέρεται να υποστήριξε ότι δεν αναγνωρίζει τα μέλη του ΚΚΕ και δεν γνωρίζει για ποιο λόγο τον κατονομάζουν ως πυρηνάρχη της ΧΑ στο Πέραμα.

Ο ίδιος θεωρεί ότι η εμπλοκή του στην υπόθεση είχε «πολιτικές σκοπιμότητες» και ισχυρίστηκε ότι ήταν ένα απλό μέλος της Χρυσής Αυγής, στην οποία προσχώρησε για την «αντιμνημονιακή στάση της».

Σημειώνεται ότι τα εννέα άτομα, μέλη του ΚΚΕ και του Συνδικάτου Μετάλλου, που είχαν τραυματιστεί κατά την επίθεση στο Πέραμα, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά Σωτήρης Πουλικόγιαννης, στις συμπληρωματικές τους καταθέσεις στον 5ο ανακριτή Πειραιά, είπαν ότι τα μέλη της ομάδας της Χρυσής Αυγής κρατούσαν ξύλινα ρόπαλα με ειδικά διαμορφωμένες μεταλλικές προεξοχές ικανές να προκαλέσουν θάνατο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μία από αυτές τις ιδιοκατασκευές εντοπίστηκε επιμελώς κρυμμένη πίσω από μονάδα κλιματιστικού μηχανήματος στην είσοδο των γραφείων της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα το απόγευμα της επόμενης ημέρας και παραδόθηκε στο Αστυνομικό τμήμα της περιοχής.