Συνεχίστηκε την Παρασκευή η κατάθεση του Κώστα Βαξεβάνη για την υπόθεση με τα «στημένα», με τον δημοσιογράφο απευθυνόμενος εν μέσω έντασης στην πρόεδρο του δικαστηρίου να τονίζει: «Κυρία πρόεδρε, υπάρχει κίνδυνος να φύγουμε από εδώ με αγιοποιημένη την εικόνα του κ. Ψωμιάδη».

Η κατάθεση του κ.Βαξεβάνη, ο οποίος έχει ασχοληθεί σε εκπομπή του με το ποιόν του Μάκη Ψωμιάδη, πραγματοποιήθηκε μετά από αυτή του πρώην προέδρου του Παναθηναϊκού, Νικόλα Πατέρα και των 4 πρώην και νυν διαιτητών.

Νωρίτερα, ο Νικόλας Πατέρας, μιλώντας για τον Μάκη Ψωμιάδη είπε ότι «δεν απείλησε κανέναν» και πως είναι από τους λίγους που δεν του είχαν μιλήσει για στημένα ή στοίχημα.

Μεταξύ άλλων ο Κώστας Βαξεβάνης κατέθεσε:

«Άλλοι μάρτυρες κάνουν αξιολογικές κρίσεις, ότι ο Ψωμιάδης είναι καλό παιδί κλπ. Εμείς δεν κάνουμε αξιολογικές κρίσεις, αναφερόμαστε σε γεγονότα που ουδέποτε αμφισβητήθηκαν. Στη μετοχική σύνθεση των εταιριών του δεν εμφανίζεται πουθενά.

»Όμως φαίνεται ως ο ιδιοκτήτης σε όλες αυτές. Έχει τη συμπεριφορά ανθρώπου που σχετίζεται με τις επιχειρήσεις αυτές. Στην Καβάλα εμφανιζόταν ο Ψωμιάδης την ώρα που είχε μηδενικά εισοδήματα και κυκλοφορούσε με πούρα, χρυσά δαχτυλίδια, χρυσά ρολόγια κι έχει και τους κορυφαίους δικηγόρους.

»Ουδέποτε έχει διαψεύσει ότι έχει σχέση με τις εταιρίες αυτές και στην Καβάλα εμφάνιζε την εικόνα του προέδρου της ΠΑΕ».

Σε αυτό το σημείο, ο κ.Βαξεβάνης αναφέρθηκε σε ηχητικά ντοκουμέντα που έχει παρουσιάσει στις εκπομπές του και αφορούν τον Μάκη Ψωμιάδη, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των δικηγόρων του, με τον Γιάννη Ηρειώτη να λέει χαρακτηριστικά: «Και για το προπατορικό αμάρτημα που φταίει η Εύα, ηθικός αυτουργός είναι ο Ψωμιάδης;».

Τότε, ο δημοσιογράφος απευθυνόμενος προς την πρόεδρο του δικαστηρίου απάντησε: «Κυρία πρόεδρε, υπάρχει κίνδυνος να φύγουμε από εδώ με αγιοποιημένη την εικόνα του κ. Ψωμιάδη».

Εν μέσω έντασης, το δικαστήριο ζήτησε από τον Κώστα Βαξεβάνη να αναφερθεί αποκλειστικά σε ό,τι ξέρει για την υπόθεση με τα «στημένα» παιχνίδια και απάντησε: «Δεν ξέρω με ποιον τρόπο στήνονται τα παιχνίδια. Ισχύει ό,τι σας έχω πει».

Την Πέμπτη (17/10), θα καταθέσει ο πρώην ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ, Ανδρέας Φάκος, ενώ αυτή θα είναι η μοναδική ημέρα που θα συνεδριάσει το δικαστήριο την επόμενη εβδομάδα.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί και στις 5 εργάσιμες ημέρες τις μεθεπόμενης εβδομάδας, δηλαδή από τις 21 ως και τις 25 Οκτωβρίου.

Τι είπε ο ΝΙκόλας Πατέρας στην κατάθεσή του

«Ο Ψωμιάδης με πληροφορούσε για το τι γινόταν στην πιάτσα. Απ’ ό,τι ξέρω, ο Μάκης Ψωμιάδης δεν απείλησε κανέναν στο χώρο του ποδοσφαίρου» δήλωσε μεταξύ άλλων, την Παρασκευή, ο πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Νικόλας Πατέρας, στην κατάθεσή του στη δίκη για τα στημένα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο Νικόλας Πατέρας προσέθεσε ότι ο Μάκης Ψωμιάδης «είναι από τους λίγους που τα δύο χρόνια που ήμουν στο ποδόσφαιρο, δεν μου μίλησε ποτέ για στημένα ή για το στοίχημα. Επίσης δεν έχω κανένα στοιχείο ότι έχει αναμιχθεί σε δωροδοκία».

Στα σημαντικότερα σημεία της κατάθεσης του, ο Νικόλας Πατέρας τόνισε:

«Ο Ψωμιάδης με πληροφορούσε για το τι γινόταν στην πιάτσα. Απ’ ότι ξέρω, ο Μάκης Ψωμιάδης δεν απείλησε κανέναν στο χώρο του ποδοσφαίρου. Είναι από τους λίγους που τα δύο χρόνια που ήμουν στο ποδόσφαιρο, δεν μου μίλησε ποτέ για στημένα ή για το στοίχημα. Επίσης δεν έχω κανένα στοιχείο ότι έχει αναμιχθεί σε δωροδοκία».

Για το γιο του Μάκη Ψωμιάδη, Σταύρο είπε: «Ο Σταύρος είναι καλό παιδάκι…»

Για τις σχέσεις Μπέου – Ψωμιάδη: «Ηταν αντίπαλοι και δεν είχαν καλές σχέσεις. Ποτέ δεν συνεργάστηκαν…»

Για τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες: «Αυτά που έχουν κυκλοφορήσει είναι αποσπάσματα και όχι ολόκληρες»

Για τον αγώνα Αρη – Παναθηναϊκού: «Ο Δαλούκας στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξε 70%-30% υπέρ της έδρας, δεν του έκατσε, όμως, Μετά τον αγώνα του είπα ότι είναι απαράδεκτος, μιλώντας ως πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας και ο ίδιος μου είπε ότι τον απειλούσαν. Το πέναλτι πάντως δεν ήταν αμφισβητούμενο. Μετά τον αγώνα κόπηκε από τους πίνακες και ο ίδιος παραιτήθηκε για λόγους ευθιξίας.»

Για το πως στήνονται αγώνες: «Στημένα παιχνίδια υπήρχαν πάντα. Μπορούν να το κάνουν παίκτες, προπονητές και παράγοντες…»

Για τον Πιλάβιο: «Είχε ευθύνη για τον αγώνα Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 2-1 και για τα όσα έγιναν. Επαψα να του μιλάω…»

Για την Παρασκευή έχει οριστεί να παρουσιαστεί στον τακτικό ανακριτή και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης.