Σαφείς αποστάσεις από την περίφημη «θεωρία των δύο άκρων» που έχει υιοθετήσει το Μέγαρο Μαξίμου πήρε την Τετάρτη ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Αρης Σπηλιωτόπουλος ο οποίος μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM 99,5 είπε ότι η Χρυσή Αυγή «λειτουργεί υπονομευτικά για την ίδια τη Δημοκρατία».

Ο βουλευτής της ΝΔ άφησε και υπόνοιες για τον τρόπο λειτουργίας της ΕΥΠ, κάνοντας λόγο για κάποιους στο εσωτερικό της που βγάζουν «δεύτερο χαρτζιλίκι» όπως είπε χαρακτηριστικά, «πουλώντας πληροφορίες που δεν τους ανήκουν».

«Να γίνει Ένορκη Διοικητική Εξέταση, για να δούμε ποιος και γιατί και πώς λειτουργεί. Υπάρχουν στεγανά; Υπάρχει η απαιτούμενη προστασία; Μήπως κάποιοι κάνουν κατάχρηση εξουσίας μέσα στην ίδια την υπηρεσία; Μήπως κάποιοι προσπορίζονται χρήματα προς ίδιον όφελος, βγάζοντας δεύτερο χαρτζιλίκι, πουλώντας πληροφορίες που δεν τους ανήκουν; Πως διαχειρίζονται τις πληροφορίες αυτές και ποιος μπορεί να πει ότι όλα αυτά λειτουργούν με συγκεκριμένους κανόνες και προστατεύεται πάνω από όλα η ανθρώπινη αξιοπρέπεια;» είπε ο Αρης Σπηλιωτόπουλος ο οποίος είχε απευθυνθεί προς τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια ρωτώντας τον πώς διέρρευσαν στοιχεία της ΕΥΠ για τις συνομιλίες των χρυσαυγιτών ήδη από το στάδιο της προανάκρισης.

Κληθείς να σχολιάσει τα περί «δύο άκρων» – θεωρία στην οποία επιμένει το περιβάλλον του Πρωθυπουργού από τις πρώτες κιόλας ώρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα – ο βουλευτής της ΝΔ ήταν ξεκάθαρος: «Η «θεωρία των δύο άκρων» το 2013 δεν μπορεί να σταθεί. Αν κάποτε μπορούσε κανείς να τεκμηριώσει ακραίες κινήσεις και από τους δύο ιδεολογικο-πολιτικούς αντίπαλους χώρους, το 2008 τότε που καιγόταν η Αθήνα, το 2013 – πέντε χρόνια μετά – έχει γίνει μια στροφή προς μετριοπάθεια των δυνάμεων της Αριστεράς» είπε ο Αρης Σπηλιωτόπουλος και συνέχισε: «Από την άλλη πλευρά έχουμε ένα μόρφωμα το οποίο αποδεικνύεται ότι δεν λειτουργεί ακραία, αλλά λειτουργεί υπονομευτικά για την ίδια τη δημοκρατία. Όταν φτάνουμε στο συγκεκριμένο σημείο, ένα μόρφωμα να υιοθετεί τη βία, τα άκρα και τις ακρότητες, αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί πολιτικά».