Η δραματική καταδίωξη ενός αυτοκινήτου στους δρόμους της Ουάσιγκτον ανάμεσα στον Λευκό Οίκο και το Καπιτώλιο, που κατέληξε σε πυροβολισμούς από τους αστυνομικούς κατά της οδηγού του οχήματος, έληξε με το θανάσιμο τραυματισμό της γυναίκας της οποίας η ταυτότητα δεν έγινε γνωστή.

«Η ύποπτος στο όχημα χτυπήθηκε από πυρά και είναι νεκρή» είπε η επικεφαλής της αστυνομίας στην αμερικανική πρωτεύουσα Κάθι Λανιέρ.

Οδηγώντας ένα μαύρο αυτοκίνητο η 34χρονη γυναίκα προσπάθησε να περάσει ένα αστυνομικό μπλόκο στην εξωτερική περίμετρο του Λευκού Οίκου. Δυνάμεις της αστυνομίας επιχείρησαν να την σταματήσουν, ζητώντας της να παραδοθεί αλλά εκείνη ανέπτυξε ταχύτητα και κινήθηκε στη λεωφόρο Πενσιλβάνιας όπου εκείνη τη στιγμή στο κτίριο του Καπιτωλίου συνεδρίαζε το Κογκρέσο.

Ακολούθησε καταδίωξη με πυροβολισμούς από την αστυνομία με αποτέλεσμα το καταδιωκόμενο όχημα να σταματήσει στη λεωφόρο Μέριλαντ.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Καπιτωλίου Κιμ Ντιν, στο ύποπτο όχημα υπήρχε ένα παιδί το οποίο έβγαλαν σώο στο τέλος της καταδίωξης οι αστυνομικοί .

Το περιστατικό σήμανε συναγερμό στην Ουάσιγκτον μόλις τρεις εβδομάδες μετά το μακελειό στο κτίριο του ναυτικού όπου είχαν σκοτωθεί 12 άνθρωποι, και είχε συμβεί περίπου 2,4 χιλιόμετρα πιο μακριά από το σημείο του σημερινού επεισοδίου.

Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης τραυματίστηκαν ένας πράκτορας της μυστικής υπηρεσίας του Λευκού Οίκου και ένας φρουρός του Καπιτωλίου, το οποίο έκλεισε για περίπου μια ώρα.